16:00 21.11.2018

Кожен четвертий європеєць підтримує популістів

2 хв читати

Понад 25% жителів європейських країн підтримують представників популістських партій, свідчать результати дослідження, проведеного з ініціативи газети "Гардіан".

Зазначається, що підтримка популістів серед європейців за останні 20 років збільшилася більш ніж утричі. Так, у 1998 році лише близько 7% жителів Європи поділяли ідеї представників популістських рухів.

"Не так давно популізм був феноменом на задвірках політики, тепер він увійшов вдо основних політичних напрямів. Деякі з останніх політичних подій, такі як референдум щодо Brexit і обрання Дональда Трампа, не можна зрозуміти, якщо не брати до уваги той факт, що ідеї популізму набувають популярності", - сказав один з провідних дослідників цього проекту Маттейс Рудюїжн з Амстердамського університету.

Згідно з дослідженнями, найбільша кількість популістів наразі зосереджена в кабінетах міністрів у Болгарії, Польщі, Чехії, Угорщини та Італії.

Дослідження проводилося виданням "Гардіан" спільно з більш ніж 30 провідними політичними експертами, які аналізували успіхи популістських партій на національних виборах до 31 європейської країни - в 28 країнах-членах ЄС, а також у Швейцарії, Норвегії та Ісландії - за останні два десятиліття.

В роботі також зазначається, що дослідники розуміли під поняттям "популістські партії" - "це партії, які підтримують сукупність ідей про те, що суспільство по суті розділене на дві однорідні та антагоністичні групи: одна з них – це "чистий народ", а друга - "корумпована еліта". Згідно із цим визначенням, популістські партії "стверджують, що політика має бути вираженням "загальної волі "народу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

Порошенко привіз в артбригади детектори дронів "Цукорок", шини і шиномонтажну майстерню

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА