11:01 21.11.2018

Експерти Ради Європи позитивно оцінили законопроект про адвокатуру та адвокатську діяльність

2 хв читати
Експерти Ради Європи позитивно оцінили законопроект про адвокатуру та адвокатську діяльність

Експерти Ради Європи позитивно оцінили законопроект № 9055 "Про адвокатуру та адвокатську діяльність", повідомляє сайт президента України та наводить витяги з висновку.

"Законопроект є кроком уперед порівняно з редакцією закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність», що діє з 2012 року. Положення цього законопроекту загалом відповідають стандартам Ради Європи щодо регулювання та захисту професії адвоката, а за окремими напрямами забезпечують навіть більше ніж вимагають стандарти", - йдеться у висновках експертів.

До позитивних досягнень законопроекту стосуються розширення прав і гарантій адвокатів, зокрема їхня участь у всіх слідчих або процесуальних діях, участь в яких має право приймати клієнт; безперешкодний доступ до приміщень суду, прокуратури, поліції, Міністерства внутрішніх справ і правоохоронних органів; ідентифікований доступ до всіх державних реєстрів; посилення захисту інформації в рамках адвокатської таємниці, включаючи нерозголошення навіть за наявності дозволу клієнта, а також використання будь-яких технічних засобів без спеціального дозволу.

На думку експертів Ради Європи, законопроект удосконалює структуру органів адвокатського самоврядування, визначення конфлікту інтересів, розширює форми здійснення адвокатської діяльності, балансує підходи до дисциплінарної відповідальності та зменшує ризики зловживання з боку дисциплінарних органів.

Експерти також схвалюють положення законопроекту про доступ до професії адвоката. "Незалежне та автоматизоване тестування професійних знань і навичок здатне привести до зменшення корупційних ризиків. Крім того, скасування вимоги про те, що стажисти мають оплачувати стажування, може забезпечити більш справедлий доступ до адвокатської професії", - зазначають експерти.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА