16:27 20.11.2018

Бойко: Ми пішли вперед, а "Опозиційний блок" залишився позаду

2 хв читати
Бойко: Ми пішли вперед, а "Опозиційний блок" залишився позаду

Виключений із фракції "Опозиційний блок" народний депутат Юрій Бойко вважає, що рішення про створення "Опозиційної платформи - За життя" враховує вимоги часу, а "Опозиційний блок" "залишився в минулому".

"Ми пішли вперед, ми вважаємо, що опозиція має бути єдиною. І справа не в прізвищах, а в принципах, які ми сповідуємо та їх відстоюватимемо, щоб захистити наших виборців. "Опозиційна платформа - За життя" пішла вперед, а "Опозиційний блок" за Порошенка" залишився позаду. Нам усе одно, хто там голова фракції. Це вже минуле життя, а ми маємо йти вперед", - сказав він журналістам у кулуарах парламенту у вівторок.

Відповідаючи на звинувачення у співпраці з командою президента Петра Порошенка та пропрезидентськими силами, Ю.Бойко наголосив, що їхнє об'єднання нікого не критикуватиме і не звинувачуватиме. "Тому що ми вважаємо, що пішли вперед, що всі мають об'єднатися, а те, що сьогодні про нас можуть говорити з "Опозиційного блоку" за Порошенка", - нас абсолютно не цікавить. Наше завдання - перемога на виборах, і ми сьогодні головні борці з владою", - зазначив він.

У свою чергу співголова "Опозиційної платформи - За життя" Вадим Рабінович зазначив, що всіх, хто приєднується до цієї групи, об'єднують три питання: "негайний мир, економіка і позаблокова держава, на кшталт Швейцарії у Східній Європі, яка мирно живе з усіма сусідами і будує професійну армію".

"Що означає "негайний мир"? До миру можна прийти лише тоді, коли обидві сторони хочуть миру. Коли одна або обидві сторони не хочуть, то миру не буде. Тому перше - треба припинити пропаганду війни, роздмухування насильства, а потім спокійно, без камер, сісти за стіл і домовлятися. Які це будуть домовленості? Вони мають бути вигідними для України. Насамперед має бути реінтеграція Донбасу, ми маємо повернути де-юре територію. Так, необхідно з розумінням ставитися до людей, потрібен рік-два адаптації. Але основа - це територія України, й іншого варіанта бути не може", - наголосив В.Рабінович.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА