07:51 17.11.2018

США підтвердили Україні готовність зберігати антиросійські санкції

2 хв читати
США підтвердили Україні готовність зберігати антиросійські санкції

Сполучені Штати і Україна вважають за необхідне подальше зміцнення можливостей Києва з протистояння "російській агресії", повідомив американський держдепартамент.

"Обидві сторони наголосили на необхідності продовження нарощування можливостей України щодо протистояння російській агресії і важливість мінських угод для припинення агресії Росії", - йдеться в спільній заяві держсекретаря США Майка Помпео і міністра закордонних справ Павла Клімкіна, яка надійшла.

Заяву поширив держдеп США за підсумками засідання двосторонньої комісії зі стратегічного партнерства, що відбулося у Вашингтоні.

У ній ідеться, що "Сполучені Штати підтвердили зобов'язання щодо збереження санкцій проти Росії, пов'язаних з російською агресією проти України, до повного виконання Росією мінських угод".

США і Україна відзначили, що створення необхідних умов у сфері безпеки для повного виконання мінських угод може бути досягнуто за рахунок розміщення на Донбасі, зокрема на російсько-українському кордоні, миротворчих сил з мандатом ООН.

У заяві йдеться, що США і Україна "засудили агресивні дії Росії щодо транзитних перевезень в українські порти в Чорному й Азовському морях і в районі Керченської протоки".

Такі дії "створюють нові загрози безпеці, економіці, громадській діяльності та екології в Азовсько-Чорноморському регіоні", – наголошується в ній.

Сторони також "наголосили на необхідності продовження транзиту газу через Україну, і наголосили, що виступають проти енергетичних проектів, які загрожують енергетичній диверсифікації та безпеці Європи".

"Зокрема, США і Україна наголосили на важливості продовжувати координацію, щоб припинити реалізацію запропонованих Росією проектів будівництва трубопроводів, які завдадуть шкоди економічній і стратегічній стабільності України, таких проектів, як "Північний потік-2" і друга черга "Турецького потоку", - наголошується в заяві.

"Сполучені Штати схвалюють прагнення України вступити в НАТО, яке було зафіксовано у Бухарестській декларації 2008 року, і розраховують одного разу привітати Україну як повноправного члена Альянсу", - цитує українське зовнішньополітичне відомство спільну заяву.

У тексті також наголошується, що США підтримують зусилля України, спрямовані на імплементацію реформ у сфері безпеки, зазначених у законі "Про національну безпеку України".

США та Україна за підсумками засідання комісії ухвалили рішення про створення трьох двосторонніх робочих груп: з безпеки і протистояння російській агресії, з верховенства закону і гуманітарних питань, з економіки та енергетики.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА