17:43 16.11.2018

Рада ЄС обговорить ситуацію навколо України та Азовського моря - джерело

1 хв читати
Рада ЄС обговорить ситуацію навколо України та Азовського моря - джерело

Рада ЄС у закордонних справах проведе в понеділок у Брюсселі оцінку ситуації навколо України, заявив високопоставлений чиновник ЄС.

"Учора під час візиту заступника міністра закордонних справ Росії (Григорія Карасіна - ІФ) ми повідомили йому про наше занепокоєння щодо України й Азовського моря", - повідомив співрозмовник журналістам на умовах анонімності у п'ятницю в Брюсселі.

Він назвав питання, які турбують Євросоюз: проведення виборів у самопроголошених Луганській і Донецькій народних республіках, яких ЄС не визнає; будівництво кримського моста без згоди України та його наслідки для українського і європейського морського транспорту; становище з незаконним приєднанням Криму.

При цьому функціонер ЄС послався на зроблені раніше відповідні заяви високого представника Євросоюзу в закордонних справах Федеріки Могеріні та резолюцію Європейського парламенту.

На запитання, чи передбачається обговорювати нові санкції ЄС стосовно Росії у зв'язку з подіями на сході України, співрозмовник відповів, що він не знає, чи відбудеться таке обговорення, "але ситуація нас непокоїть".

Водночас він зазначив, що в порядку денному Ради ЄС санкції не передбачено.

У відповіді на додаткове запитання про ситуацію з рухом суден після будівництва керченського мосту співрозмовник ЗМІ зазначив, що, за даними ЄС, новий режим перевірок спричиняє затримки, які призводять до економічних збитків. За його словами, занепокоєння викликають невиправдано тривалі огляди суден російською стороною.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА