10:12 12.11.2018

ЄС засудив нелегітимні вибори на Донбасі як такі, що суперечать міжнародному праву та Мінським угодам

1 хв читати
ЄС засудив нелегітимні вибори на Донбасі як такі, що суперечать міжнародному праву та Мінським угодам

Європейський Союз вважає "вибори", проведені 11 листопада на непідконтрольних уряду територіях "ЛНР" та "ДНР", незаконними і нелегітимними, та не визнає їх, йдеться в заяві високого представника від імені ЄС, оприлюдненій Представництвом ЄС в Україні в понеділок уранці.

"ЄС засуджує ці "вибори", оскільки вони суперечать міжнародному праву, підривають зобов'язання сторін за Мінськими угодами та порушують суверенітет і законодавство України. Мінські угоди передбачають проведення виключно місцевих виборів у рамках українського законодавства, а також згідно зі стандартами та за умови моніторингу ОБСЄ. Згадані причини роблять ці так звані вибори недійсними", - йдеться в заяві.

При цьому ЄС підтверджує свою повну підтримку незалежності, суверенітету і територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів і нагадує, що виконання Мінських угод усіма сторонами залишається ключовою умовою для стійкого політичного врегулювання конфлікту на сході України та підкреслює відповідальність РФ у цьому питанні.

"Ми очікуємо, що РФ максимально ефективно використає свій значний вплив на сепаратистів, яких вона підтримує. Положення Мінських угод мають бути негайно виконані в повному обсязі, включно з повним припиненням вогню та відведенням важкого озброєння, з метою створення необхідних умов для перехідного процесу шляхом проведення місцевих виборів, передбачених цими угодами", - йдеться в заяві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА