11:09 03.11.2018

Порошенко: Для України дуже важлива підтримка Туреччиною кримських татар

2 хв читати
Порошенко: Для України дуже важлива підтримка Туреччиною кримських татар

Для України важливі підтримка Туреччиною українського суверенітету і захист кримських татар, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Нам дуже важлива тверда і принципова позиція Туреччини щодо підтримки суверенітету, територіальної цілісності і незалежності нашої держави. Чітка позиція щодо невизнання незаконної анексії Криму Російською Федерацією, підтримка наших братів – кримських татар, надання їм захисту та чіткої координації дій, включаючи спільні позиції в міжнародних організаціях", – сказав П.Порошенко під час виступу в Стамбульському університеті в суботу, який транслювали на сторінці президента в соцмережі "Фейсбук".

Крім того, за інформацією прес-служби президента України, П.Порошенко відзначив зростаючий товарообіг між Україною і Туреччиною. "Щороку товарообіг між нашими країнами зростає на 20% і є надія, що в 2018 році він може, нарешті, досягти цифри 4 млрд (дол. – ІФ). Щороку на 20% зростає кількість туристів, які приїжджають з України до Туреччини. І цього року може досягти від 1,3 млн до 1,5 млн туристів", – сказав український президент.

За його словами, Туреччина була однією з перших країн, з якою Україна ввела не просто безвізовий режим, а надала можливість українським і турецьким громадянам відвідувати обидві країни за ID-картками.

"Дуже приємно, що ми бачимо не лише українських туристів на пляжах Анталії і Бодрума, на вулицях Стамбула й Анкари. Але і турецьких туристів ми постійно бачимо на вулицях Києва, Одеси, Львова, Дніпра, Харкова і по всій Україні. Це є яскравим свідченням того, що нашим громадянам дуже комфортно, коли ми демонструємо такі потужні темпи розвитку", – зазначив П.Порошенко.

Він також повідомив, що зараз у Туреччині у сфері освіти працює 62 українці, і величезна кількість українських студентів, які вивчають турецьку мову.

Ректор університету Махмут Ак оголосив про присвоєння П.Порошенку звання почесного доктора політичних наук. Главі Української держави вручили відповідний сертифікат і докторську мантію.

Як повідомлялося, П.Порошенко 2-4 листопада перебуває з офіційним візитом у Туреччині.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА