10:16 03.11.2018

Порошенко розпочав дводенний офіційний візит до Туреччини

2 хв читати
Порошенко розпочав дводенний офіційний візит до Туреччини

Президент України Петро Порошенко перед зустріччю з турецьким колегою Реджепом Таїпом Ердоганом у Стамбулі заявив, що наразі відносини між Україною і Туреччиною є дружніми, партнерськими і стратегічними.

Як повідомляє в суботу прес-служба президента України, П.Порошенко разом з представниками української і кримськотатарської громади Туреччини відкрив меморіальну дошку на будинку колишньої дипломатичної місії Української Народної Республіки в 1919-1922 роках.

Під час спілкування з присутніми глава Української держави наголосив, що наразі відносини між Україною і Туреччиною є дружніми, партнерськими і стратегічними.

П.Порошенко також подякував Туреччині за абсолютно тверду позицію підтримки суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України. "Нам приємні запевнення, що Туреччина ніколи не визнає незаконну анексію Криму", – наголосив президент.

Він також зазначив, що має честь розпочати офіційний візит в Турецьку Республіку з цього символічного місця, де 100 років тому було відкрито посольство УНР.

"Дуже важливо, що Посольство у Стамбулі було відкрито одним із перших дипломатичних представництв Української Народної Республіки. Дуже важливо, що в Османській імперії тоді була абсолютно тверда позиція по визнанню УНР, імперія визнала її однією з перших", – сказав П.Порошенко під час урочистої церемонії відкриття меморіальної дошки.

Президент також подякував українському посольству і консульству, які провели велику дослідницьку роботу, турецьким партнерам, які допомагали у відкритті цієї дошки та іспанським партнерам у співпраці з якими були отримані всі необхідні дозволи.

9 лютого 1918 р. Османська імперія підписала Брестський мир, визнаючи Українську Народну Республіку як незалежну і суверенну державу. Цей договір був ратифікований 22 серпня 1918 р. Українська держава і Османська імперія на взаємній основі відкрили дипломатичні місії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА