14:04 26.10.2018

Лукашенко заявляє про перспективність форуму регіонів Білорусі та України

2 хв читати

Президент Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Гомелі заявив про існування великої перспективи у форумі регіонів Білорусі та України і запропонував продовжити таку практику.

"Люди дуже задоволені, про що домовилися, багато контрактів уклали. Тому у цього заходу велика перспектива, і ми завжди будемо раді бачити вас у Білорусі", - сказав О.Лукашенко, відзначивши успішність першого дня форуму.

Слова білоруського президента передало держагентство БелТА.

За словами білоруського лідера, наступний форум відбудеться на території України. "І ми із задоволенням великою делегацією приїдемо в те місто, яке ви визначите", - запевнив він.

О.Лукашенко додав, що останнім часом у зв'язку з конфліктом в Донбасі з України в Білорусь приїхали приблизно 150 тис. осіб, але деякі вже повертаються назад. "Головне в тому, що цей важкий період пройшов. Тому що нам треба було людям допомогти, працевлаштувати, і ми з ними поводилися як зі своїми людьми", - додав він.

У свою чергу П.Порошенко розповів про довіру в спілкуванні з білоруським президентом.

"Між Україною і Білоруссю є довіра, між Лукашенком і Порошенком є довіра. І я абсолютно переконаний, що ця довіра виллється в безпеку, надійність, дружбу і співробітництво", - сказав він.

П.Порошенко додав, що кордон між Білоруссю і Україною має бути виключно кордоном миру, дружби і надійності. "І ви, і я докладаємо до цього максимальних зусиль", - зазначив він.

У Гомелі 25-26 жовтня триває перший форум регіонів Білорусі та України. У другий день у роботі форуму беруть участь президенти двох країн, які проведуть переговори щодо розвитку торгівлі, економічного та інвестиційного співробітництва двох країн. Також президенти візьмуть участь у пленарному засіданні форуму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА