17:01 11.10.2018

Трамп знову заявив про намір переобратися на другий термін

2 хв читати
Трамп знову заявив про намір переобратися на другий термін

Президент США Дональд Трамп в інтерв'ю телеканалу Fox News у четвер підтвердив свої плани йти на другий президентський термін у 2020 році.

"Так", - відповів Д.Трамп на запитання, чи планує він переобиратися на другий термін.

Ведучі телеканалу назвали Д.Трампу його можливих конкурентів від Демократичної партії на наступних президентських виборах у США. Серед них сенатори Берні Сандерс, Корі Букер, Камала Гарріс, Елізабет Воррен, колишній віце-президент США Джо Байден і колишній держсекретар Джон Керрі.

Д.Трамп скептично відгукнувся про своїх можливих конкурентів.

"Зараз вони мені всі подобаються. Я сподіваюся, що всі вони будуть здорові й дійдуть до кінця. Я тільки сподіваюся, що не з'явиться якась зірка чи видатний мислитель", - сказав Д.Трамп, відповідаючи на запитання, якого з потенційних конкурентів він побоювався б найбільше.

Д.Трамп заявляв про плани переобиратися на другий термін ще на початку 2017 року - необхідні документи для участі у виборах 2020 року він підписав у день своєї інавгурації. Пізніше він підтверджував своє бажання.

Президент США під час інтерв'ю також заявив, що готовий піти на все заради завершення розслідування про ймовірне втручання Росії в американські вибори 2016 року, яке курирує у ФБР спецпрокурор Роберт Мюллер.

"Здається неймовірним, що я маю це робити - при тому, що всі говорять, що змови не було. Я зроблю все необхідне, щоб закінчити це розслідування", - заявив Д.Трамп, відповідаючи на запитання, чи готовий він надати письмові свідчення або навіть поспілкуватися з командою Р.Мюллера у рамках цього розслідування.

Під час цього ж інтерв'ю Д.Трамп знову спростував наявність змови між представниками його передвиборчого штабу та російською владою і зазначив, що ладнає із заступником генпрокурора США Родом Розенстайном, про можливу швидку відставку якого раніше писали американські ЗМІ.

Інформація про можливу відставку Р.Розенстайна з'явилася через кілька днів після того, як газета The New York Times написала, що заступник генпрокурора пропонував колегам таємно записувати свої розмови з Д.Трампом й обговорював можливість добитися відставки американського президента, спираючись на 25-ту поправку до конституції США (про повноваження президента США).

У травні 2017 року Р.Розенстайн поставив Р.Мюллера на чолі розслідування, присвяченого ймовірній змові Д.Трампа з Москвою під час передвиборчих перегонів у США 2016 року. Саме Р.Розенстайн сформулював завдання, які має вирішити Р.Мюллер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА