19:19 10.10.2018

Головний перемовник ЄС з Brexit вважає за можливе досягти угоди з Лондоном до саміту ЄС

2 хв читати
Головний перемовник ЄС з Brexit вважає за можливе досягти угоди з Лондоном до саміту ЄС

Головний перемовник ЄС щодо Brexit Мішель Барньє вважає за можливе домогтися угоди за умовами виходу Великої Британії з Євросоюзу (Brexit) до наступної середи, коли стартує саміт ЄС, повідомляє телеканал Sky News.

"Підсумкова угода за умовами виходу Британії з ЄС, можливо (з'явиться - ІФ) до наступної середи, 17 жовтня", - повідомляє телеканал з посиланням на слова М.Барньє, сказані ним в середу.

"Ми робимо все можливе, щоб досягти домовленостей. Велика частина угоди про умови виходу Британії з ЄС вже узгоджена, цієї миті близько 80-85%. Однак низка складних питань до кінця залишаються невирішеними", - підкреслив головний представник ЄС на переговорах щодо Brexit .

За словами М.Барньє, сторони домовилися про те, що Велика Британія покине митний союз і вийде з єдиного ринку з Європою. Він уточнив, що ЄС зобов'язується "поважати конституційну цілісність" Сполученого Королівства, але підкреслив, що для поставок товарів між Північною Ірландією і іншою частиною Сполученого Королівства будуть введені додаткові перевірки.

Напередодні британський міністр з Brexit Домінік Рааб заявляв, що Лондону і Брюсселю навряд чи вдасться домогтися прориву з приводу Brexit на саміті лідерів ЄС, початок якого заплановано на 18 жовтня. Водночас він підкреслив, що розраховує на успіхи на саміті, і зазначив, що угоди між Лондоном і Брюсселем не варто очікувати раніше листопада.

Велика Британія офіційно завершить процес виходу з Євросоюзу 29 березня 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА