19:11 10.10.2018

Новинський заявляє про непрофесіоналізм НАЗК і політичний тиск на нього

2 хв читати
Новинський заявляє про непрофесіоналізм НАЗК і політичний тиск на нього

Народний депутат фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський відкидає обвинувачення у наданні недостовірної інформації у своїх деклараціях про майно та доходи за 2015 і 2016 роки та заявляє про політичний тиск на нього.

"З повідомлення в пресі та на сайті НАЗК я дізнався, що йдеться про те, що я не зазначив у деклараціях за 2015 та 2016 роки вартість приміщень, які я орендую та в яких розміщена моя приймальня, а також вартість акцій деяких компаній. Декларацію я заповнив повністю відповідно до вимог законодавства, а заяву НАЗК про виявлення "ознак кримінального правопорушення" я розглядаю як продовження незаконного тиску влади на політичного опонента", - йдеться в заяві В.Новинського, оприлюдненій на його офіційному сайті в середу.

За словами парламентаря, в декларації зазначені всі компанії, акціями яких він володіє безпосередньо та в яких є бенефіціаром, включаючи реєстраційні номери, адреси і кількість акцій, що належать йому. "Інформацію про володіння акціями я декларую багато років поспіль, весь час, як є народним депутатом. Кожен може в цьому переконатися, ознайомившись із моєю декларацією, зайшовши на сайт НАЗК. Право оренди вищезгаданих приміщень у декларації зазначене, витрати, пов'язані з орендою цих приміщень, також. Ця інформація дає змогу повністю ідентифікувати об'єкти та здійснити перевірку. Мені приховувати нічого", - написав він.

При цьому депутат зазначив, що "про неповноцінність методики заповнення декларацій не говорив лише ледачий".

Парламентар також звинуватив представників НАЗК у непрофесіоналізмі. "У цьому випадку представники агентства демонструють повну некомпетентність, "творчо" трактуючи свої ж рекомендації. Що стосується НАЗК, то їхні непрофесійні дії завдають прямої шкоди моїй репутації, і я залишаю за собою право звернутися до суду", - наголосив В.Новинський.

Як повідомлялося, в травні цього року НАЗК ухвалило рішення щодо повної перевірки електронних декларацій В.Новинського за 2015-й (виправлена) та 2016 рр. Перевірка декларацій мала тривати 60 календарних днів, але в липні її було продовжено.

10 жовтня на офіційному сайті НАЗК з'явилося повідомлення, що НАЗК за результатами повних перевірок декларацій трьох посадових осіб, зокрема В.Новинського, виявило ознаки кримінального правопорушення, пов'язаного з корупцією, - декларування недостовірної інформації, після чого відповідні обґрунтовані висновки було направлено до Національного антикорупційного бюро України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА