19:47 07.10.2018

Кім Чен Ин і Майк Помпео домовилися провести другий саміт США-КНДР найближчим часом

2 хв читати
Кім Чен Ин і Майк Помпео домовилися провести другий саміт США-КНДР найближчим часом

Держсекретар США Майк Помпео і лідер КНДР Кім Чен Ин домовилися провести другий саміт двох країн у найкоротші терміни, повідомляє в неділю агентство "Ренхап" з посиланням на канцелярію президента Південної Кореї.

М.Помпео в неділю зустрівся з південнокорейським президентом Мун Чже Іном.

"Під час закритої зустрічі з Муном (президентом Південної Кореї Мун Чже Іном - ІФ) Помпео заявив, що він і Кім домовилися влаштувати другий саміт США-КНДР "найближчим часом" і продовжити обговорювати деталі за датою і місцем", - пише агентство з посиланням на прес-секретаря президента Південної Кореї Юн Ен Чхана.

Держсекретар розповів Мун Чже Іну про свою зустріч з лідером КНДР Кім Чен Ином, зокрема про те, що вони обговорювали кроки з денуклеаризації, які США очікує від КНДР, а також питання інспекцій, пов'язаних з ядерним роззброєнням, розповів прес-секретар південнокорейського президента.

"Дві сторони сформують переговорну групу на робочому рівні, щоб обговорювати процес денуклеаризації і графік зустрічі Трампа (президента США Дональда Трампа - ІФ) і Кіма", - заявив Юн Ен Чхан.

Під час зустрічі з М.Помпео Мун Чже Ін підкреслив важливість зустрічі американського держсекретаря з північнокорейським лідером.

"Сьогодні дуже важливий день для США, а також для Південної і Північної Кореї .. Я сподіваюся, що ваш останній візит, як і майбутній другий саміт США-КНДР, який, я сподіваюся, незабаром відбудеться, створить непорушний і рішучий прогрес у питанні повної денуклеаризації Корейського півострова, а також мирного процесу", - заявив Мун Чже Ін, слова якого наводить держдеп США.

Сам М.Помпео розповів Мун Чже Іну, що розмова з Кім Чен Ином була хорошою і продуктивною.

Раніше в неділю держсекретар США прибув до Сеула з Пхеньяна, де він побував з четвертим візитом за рік. У КНДР М.Помпео зустрівся з Кім Чен Ином. Свою поїздку держсекретар США охарактеризував як позитивну.

"Ми продовжуємо досягати прогресу за домовленостями, досягнутими на саміті в Сінгапурі", - написав М.Помпео за підсумками зустрічі в Twitter.

Перший саміт на найвищому рівні між КНДР і США відбувся 12 червня в Сінгапурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА