17:17 04.10.2018

ВР не надала згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від "Опоблоку" Дунаєва

2 хв читати
ВР не надала згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від "Опоблоку" Дунаєва

Верховна Рада на пленарному засіданні в четвер не підтримала зняття недоторканності з народного депутата фракції "Опозиційний блок" Сергія Дунаєва.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за надання згоди парламентом на притягнення С.Дунаєва до кримінальної відповідальності проголосували 125 народних депутатів за 226 мінімально необхідних для ухвалення позитивного рішення голосів.

Раніше на засіданні регламентного комітету парламенту генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розслідують правопорушення, передбачене ст. 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації).

За словами Ю.Луценка, слідство вважає, що нардеп при цьому порушив вимогу ст.46 закону і зазначив завідомо недостовірні відомості.

Генпрокурор уточнив, що С.Дунаєв у декларації за 2015 рік не зазначив інформацію про всі корпоративні права, які належать членам його сім'ї, та юридичних осіб, кінцевим бенефіціарним власником або контролером яких він є.

"Відомості про вартість частки в статутному капіталі суб'єктів господарської діяльності відрізняються від достовірних, на думку НАБУ, на суму 168 221 916 грн", - сказав Ю.Луценко.

Він додав, що нардеп у декларації назвав усі фірми, які належать йому як бенефіціару, але не назвав дочірні фірми, які належать "материнським" бізнес-структурам.

Парламентський комітет з питань регламенту визнав законним подання генпрокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності С.Дунаєва, проте зазначив, що до обґрунтування є зауваження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА