21:04 30.09.2018

Глава МЗС Великої Британії пообіцяв покінчити з мережею агентів ГРУ

1 хв читати
Глава МЗС Великої Британії пообіцяв покінчити з мережею агентів ГРУ

Міністр закордонних справ Великої Британії під час виступу в Бірмінгемі пригрозив, що Росія заплатить високу ціну за протиправну діяльність

Виступаючи перед членами правлячої партії на з'їзді в Бірмінгемі, Джеремі Гант заявив, що у нинішнього уряду Великої Британії є послання Москві. "Якщо ви будете намагатися залякувати цю країну, якщо ви застосовуєте хімічну зброю і не бажаєте грати за міжнародними правилами, то ціна, яку ви заплатите, обов'язково буде дуже високою", - підкреслив глава зовнішньополітичного відомства.

Також під час виступу Гант пообіцяв, що Велика Британія незабаром "покінчить з мережею агентів ГРУ" на своїй території, повідомляє агентство Reuters.

Саме Головне управління Генерального штабу (стара назва - Головне розвідувальне управління (ГРУ)) в Лондоні підозрюють в організації і здійсненні замаху на Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в місті Солсбері. У Москві категорично відкидають всі підозри, вимагаючи від британської влади надати докази.

Тема Росії була не єдиною, яку зачепив Гант у своєму виступі. Він також звернувся до керівництва Євросоюзу, яке веде з Лондоном переговори щодо Brexit. Гант закликав Брюссель не карати держави, які намагаються покинути ЄС.

"Якщо перетворити Євросоюз у в'язницю, то бажання покинути співтовариство не зменшиться, а навпаки, лише зросте", - заявив британський міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА