12:31 28.09.2018

Більшість німців упевнені в достроковій відставці Меркель із посади канцлера

2 хв читати
Більшість німців упевнені в достроковій відставці Меркель із посади канцлера

Більшість німецьких респондентів вважають, що Ангела Меркель залишить посаду канцлера ФРН іще до завершення терміну своїх повноважень у 2021 році, свідчать результати інтернет-опитування соціологічного інституту Civey, проведеного на замовлення новинного порталу t-online.de, повідомила Deutsche Welle.

Дані оприлюднено в четвер, 27 вересня, через день після зміщення близького соратника А.Меркель Фолькера Каудера з посади голови консервативної фракції ХДС/ХСС у бундестазі.

Близько 55% опитаних відповіли "безумовно ні" або "скоріше ні" на запитання про те, чи залишиться А.Меркель на цій посаді до кінця терміну повноважень.

У свою чергу ще 37,8% сказали: "безумовно так" і "скоріше так". Ще близько 7,2% зазначили, що не визначилися з відповіддю.

При цьому найбільший відсоток серед тих, хто дав ствердну відповідь, - у лавах прихильників ХДС/ХСС (62%). Водночас активніше за інших про відставку нинішнього канцлера говорили прихильники правопопулістської "Альтернативи для Німеччини" (83,6%) та Вільної демократичної партії Німеччини (63,3%).

Опитування проводилося онлайн 25-26 вересня. Йдеться про репрезентативне дослідження, в якому взяли участь 5099 осіб. Статистична похибка становить 2,5%.

Водночас методологія соціологічного інституту Civey неодноразово зазнавала критики, оскільки, на відміну від інших таких організацій, він не працює методом випадкової вибірки, а дозволяє голосувати всім охочим, після чого проводить відбір за встановленими ним критеріями.

У вівторок, 25 вересня, стало відомо, що головою консервативної фракції ХДС/ХСС у бундестазі замість Ф.Каудера, котрий обіймав цю посаду 13 років, обрано маловідомого політика Ральфа Бринкгауса.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА