14:30 26.09.2018

Геращенко: Ми вкотре закликали європейських і американських партнерів посилити тиск на Кремль у питанні звільнення заручників

2 хв читати
Геращенко: Ми вкотре закликали європейських і американських партнерів посилити тиск на Кремль у питанні звільнення заручників

Українська сторона знову закликала своїх європейських та американських партнерів із проханням посилити тиск на РФ у питанні звільнення заручників, заявляє перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко, яка наразі перебуває в Нью-Йорку на 73-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

"На полях Генасамблеї ООН президент Порошенко провів кілька двосторонніх зустрічей, зокрема з президентом Європейської Ради Д.Туском, своїм словацьким колегою Кіскою, спецпредставником США з питань України К.Волкером. Ключова тема всіх зустрічей - безпекова й гуманітарна ситуація на Донбасі, перспективи введення миротворчої місії. Президент іще раз наголосив, що місія має працювати на всій окупованій території, з широким мандатом тимчасової адміністрації, партнери України поділяють цю позицію", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Вона також повідомила, що Петро Порошенко і вся українська делегація звернулися до своїх європейських та американських партнерів із проханням посилити тиск на Кремль у питанні звільнення заручників. "Особливе занепокоєння викликає здоров'я українських політв'язнів О.Сенцова, В.Балуха, які голодують довгі місяці", - зазначила перший віце-прем'єр.

"Ще одне питання, що порушували наші друзі на зустрічах, - це пролонгація закону про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО. Очевидно, що Кремль задіє всі свої лобістські ресурси та сили, аби реалізувати сценарій пом‘якшення чи зняття санкцій. Пролонгація закону, яка матиме технічний характер, посилить аргументи й інструментарій і українських дипломатів, і наших партнерів", - зазначила І.Геращенко.

Перший заступник голови Верховної Ради зазначила, що ніякі особливості самоврядування на Донбасі не можливі без деокупації, виведення військ, роззброєння, закриття кордону, а поки що до цього дуже далеко через "повний деструктив Москви".

І.Геращенко також повідомила, що у вівторок П.Порошенко мав низку важливих неформальних бесід під час офіційних заходів, зокрема з американськими та європейськими високопосадовцями. Теми цих бесід - підтримка України у відновленні територіальної цілісності та суверенітету, підтримка українського сектора безпеки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА