12:23 24.09.2018

Британські лейбористи готові виступати за другий референдум щодо Brexit, але вважають за краще дострокові вибори

1 хв читати

Лейбористська партія Великобританії готова боротися за повторне голосування щодо Brexit після укладення угоди між Великобританією і ЄС, проте вважає за краще такий варіант проведення загальних дострокових виборів, повідомляє в понеділок телеканал Sky News.

"Якщо ми не зможемо домогтися загальних виборів, лейбористи мають підтримати будь-які варіанти, що залишилися, зокрема і проведення загального голосування", - йдеться в заяві, винесеній на голосування на конференції лейбористів.

Таке формулювання було прийнято на зустрічі лейбористів у неділю, голосування за ним відбудеться у вівторок.

Раніше газета Financial Times писала, що за проведення повторного референдуму щодо Brexit виступають 86% членів лейбористської партії.

ЗМІ зазначають, що за загальні вибори, як і за повторне голосування щодо Brexit, лейбористи боротимуться, якщо парламент проголосує проти узгодженого ЄС і урядом прем'єр-міністра Терези Мей плану із виходу Великобританії з ЄС.

Раніше в інтерв'ю BBC лідер партії Джеремі Корбін заявив, що він не закликає до повторного референдуму щодо Brexit, і що лейбористи "надають перевагу" загальним виборам, що допоможуть сформувати лейбористський уряд для переговорів з ЄС щодо майбутнього Великобританії.

Британські ЗМІ повідомляли, що команда Т.Мей розпочала таємну підготовку до дострокових виборів у листопаді, щоб врятувати переговори щодо Brexit, а також щоб зберегти посаду прем'єр-міністра за Т.Мей. Міністр з Brexit Домінік Рааб спростував ці повідомлення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА