18:07 21.09.2018

Президент прийняв вірчі грамоти від послів п'яти країн

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів низки зарубіжних країн: Словаччини - Марека Сафіна, Малайзії - Дато Раджа Реза Раджа Заїб Ша, Нової Зеландії - Мері Патриції Терстон, Республіки Панама - Енріке Антоніо Заракі Лінареса, Королівства Таїланд - Сансані Сахатсарангші.

Як повідомляє в п'ятницю ввечері прес-служба глави Української держави, під час розмови із послом Словацької Республіки президент висловив вдячність за послідовну підтримку Словаччиною суверенітету і територіальної цілісності України, а також допомогу в реабілітації українських військовослужбовців, поранених на Донбасі. Було наголошено на інтенсивності українсько-словацького політичного діалогу і активізації торговельно-економічного співробітництва в останні роки. Йшлося також про посилення взаємодії двох країн на євроатлантичному напрямку і в рамках регіонального формату "Вишеградська четвірка плюс".

Увагу посла Малайзії було привернуто до важливості підтримки регулярного українсько-малайзійського політичного діалогу. Глава держави наголосив на доцільності залучення потенціалу наявних двосторонніх механізмів співпраці, зокрема в торговельно-економічній та оборонній сферах. Було також наголошено на необхідності прискорення проведення установчих засідань відповідних спільних комісій.

"Співрозмовники обговорили поглиблення взаємодії в багатосторонніх форматах. Президент наголосив на важливості подальшої співпраці з метою залучення до відповідальності винних у збитті літака малайзійських авіаліній МН17", - йдеться в повідомленні.

Глава держави висловив подяку послу Нової Зеландії за підтримку її країною суверенітету і територіальної цілісності України. Було обговорено питання підвищення рівня двосторонньої торгівлі та економічного співробітництва двох держав, залучення новозеландських інвестицій в економіку України. Йшлося також про перспективи початку діалогу з Новою Зеландією щодо лібералізації візового режиму для громадян України.

Президент України і посол Панами розглянули питання активізації політичного діалогу та перспективи подальшої взаємодії в торгово-економічній сфері, зокрема й поглиблення інвестиційного співробітництва. Глава держави висловив вдячність за незмінну підтримку Панамою територіальної цілісності та суверенітету України.

Під час зустрічі з послом Королівства Таїланд в Україні (за сумісництвом) наголошувалося на важливості активізації двосторонніх політичних контактів. Була відзначена позитивна динаміка товарообігу між обома країнами, що свідчить про значний потенціал для поглиблення торговельно-економічного співробітництва. У цьому контексті наголошено на актуальності початку діяльності міжурядової Спільної комісії з питань торгівлі.

"Президент України позитивно оцінив рішення керівництва Королівства Таїланд про призначення надзвичайного і повноважного посла Королівства Таїланд в Україні за сумісництвом з резиденцією в Республіці Польща, а не в Російській Федерації", - додали в прес-службі глави держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА