18:59 19.09.2018

У Берліні розповіли про зміст розмови Меркель і Путіна

1 хв читати
У Берліні розповіли про зміст розмови Меркель і Путіна

Офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт повідомив, що канцлер Ангела Меркель і президент РФ Володимир Путін обговорили телефоном Сирію і Україну.

"Щодо Сирії йшлося про домовленості між президентом Путіним і президентом Ердоганом від 17 вересня 2018 року стосовно створення демілітаризованої буферної зони в районі Ідліб. Канцлер підтримала зусилля із запобігання військовій ескалації та у справах захисту мирного населення", - йдеться в поширеній у середу заяві Ш .Зайберта.

За його словами, в тому, що стосується України, обидві сторони підтвердили необхідність негайної і повної реалізації Мінських домовленостей.

"Гуманітарні питання також обговорювалися", - зазначив Ш.Зайберт.

Раніше в середу про телефонну розмову В.Путіна і А.Меркель, яка відбулася за ініціативою німецької сторони, повідомила прес-служба Кремля.

Як заявив Кремль, під час розмови "підтверджено обопільний настрій на подальше сприяння врегулюванню внутрішньоукраїнського конфлікту, зокрема і в рамках "нормандського формату". "В.Путін висловив занепокоєння ситуацією, що склалася внаслідок вбивства глави ДНР Олександра Захарченка. Знову акцентовано на необхідності повного виконання мінського Комплексу заходів 2015 року, зокрема й законодавчого закріплення Києвом особливого статусу регіону", - повідомили в Кремлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА