19:25 17.09.2018

Член Єврокомісії Марош Шефчович має намір поборотися за місце голови Єврокомісії

2 хв читати
Член Єврокомісії Марош Шефчович має намір поборотися за місце голови Єврокомісії

Заступник голови Європейської комісії (ЄК) і член Єврокомісії з питань енергії Марош Шефчович у понеділок оголосив про наміри взяти участь у боротьбі за пост голови ЄК, повідомляють європейські ЗМІ.

Виступаючи в Брюсселі, словак М.Шефчович заявив, що одна з його головних цілей у разі призначення на посаду глави Єврокомісії полягатиме в тому, щоб позбутися "від загороджень з колючим дротом у свідомості" європейців.

Він також зазначив, що європейські політики мають докладати більше зусиль, щоб зрозуміти, чому все більше європейців звертаються до вкрай правих поглядів.

ЗМІ відзначають, що 52-річний словацький дипломат М.Шефчович таким чином став першим представником фракції "Прогресивний альянс соціалістів і демократів", які заявили про готовність боротися за пост голови Єврокомісії. Ця фракція - друга за розміром в Європарламенті.

Наразі пост голови Єврокомісії займає Жан-Клод Юнкер, термін його повноважень закінчується наступного року.

Кандидатів на посаду нового голови Єврокомісії висувають за підсумками виборів до Європарламенту. Найближчі такі вибори відбудуться в травні 2019 року.

Серед інших можливих претендентів від європейських соціалістів називають члена Єврокомісії з економіки та фінансових справ П'єра Московісі й єврокомісара з міжвідомчих відносин і верховенства права Франса Тіммерманса.

Від Європейської народної партії, яка в 2014 році номінувала Ж.-К.Юнкера, боротьбу за пост голови ЄК буде вести німецький політик Манфред Вебер. Він першим висунув свою кандидатуру, його рішення підтримала канцлер ФРН Ангела Меркель.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА