19:22 12.09.2018

Європарламент підтримав проект реформи авторського права

2 хв читати
Європарламент підтримав проект реформи авторського права

Європейський парламент в середу на голосуванні підтримав проект директиви, яка реформує авторське право в інтернеті. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в твіттері Європарламенту.

"Члени ЄП проголосували на користь початку переговорів з країнами-членами щодо оновлення законів у сфері авторського права в сфері цифрових технологій", - повідомляє Європарламент.

На користь реформи висловилися 438 членів парламенту, 226 були проти, а 39 утрималися.

"Ми вітаємо сьогоднішнє голосування в Європейському парламенті. Це сильний і позитивний сигнал, а також - необхідний крок із досягнення нашої спільної мети з модернізації авторських прав в Європейському союзі", - заявили заступник голови Єврокомісії, відповідальний за єдиний цифровий ринок, Андрус Ансіп і член Єврокомісії з цифрового суспільства Марія Габріель.

У ЄК також висловили надію на те, що директива після подальших узгоджень буде схвалена до кінця 2018 року.

Голосування в середу проходило за пропозиціями, які були відкинуті членами Європарламенту в липні і до яких пізніше внесли правки.

На сайті Європарламенту йдеться, що вжиті заходи зобов'яжуть технічних гігантів типу YouTube, Facebook і Google News ділитися своєю виручкою з музикантами, виконавцями, авторами і журналістами.

Плата за авторське право, зазначає Європарламент, буде також стосуватися і так званих сніпеттів (фрагментів вихідного тексту), розміщених на онлайн-платформах. Від виплат з метою підтримки стартапів будуть звільнені малі інтернет-платформи.

У той же час, під обмеження не потраплять гіперпосилання, від авторського права звільнять і тести, що викладаються на некомерційних сайтах і енциклопедіях, таких як Wikipedia.

Реформи авторського права побоювалися як технологічні компанії, так і онлайн-активісти, деякі з яких вважали, що обмеження авторського права можуть торкнутися мемів і інтернет-картинок.

Нині Європарламент де-факто схвалив лише свою позицію для переговорів. Тепер члени Європарламенту можуть почати переговори з Європейською Радою, члени якої вже виробили спільну позицію з даного питання в травні.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА