10:59 12.09.2018

Садовий про розпуск фракції "Самопоміч" у Київраді: Це боляче, але це правильно

2 хв читати
Садовий про розпуск фракції "Самопоміч" у Київраді: Це боляче, але це правильно

Лідер партії "Об'єднання "Самопоміч"", мер Львова Андрій Садовий заявив, що розпуск фракції "Самопоміч" в Київській міській раді після голосування про виділення землі родичам депутата - це хворобливий, але правильний крок.

" Депутати Київради взяли участь в невеликому епізоді великої корупційної схеми. Київська фракція "Самопомочі" розпущена.  Якщо ми хочемо іншої, нової України у нас немає іншого вибору, як позбуватись найменших ознак недоброчесності. Інакше нічого не вийде. Це боляче але це правильно", - написав А.Садовий на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Він подякував депутату Київради від "Самопомочі" Наталіъ Манойленко, яка "першою звернула нашу увагу на корупційну загрозу у фракції".

"Ми зробили все можливе, щоб подальших подій не сталося. Але вони відбулися. Наслідки були неминучі", - зазначив А.Садовий.

Як повідомлялося, увечері 6 вересня виконавчий комітет партії "Об'єднання "Самопоміч" прийняв рішення про виключення депутатів Київради С.Гусовського, Олексія Руденка, Сергія Харчука і Вадима Васильчука зі складу членів партії, аргументувавши це значною шкодою репутації політичної сили.

"Ці депутати підтримали рішення Київської міської ради про виділення родичам їхнього колеги Романа Марченка земельних ділянок у місті Києві, які попередньо були незаконно ними ж захоплені", - повідомила прес-служба партії.

11 вересня голова фракції "Об'єднання "Самопоміч" у Київраді Сергій Гусовський повідомив, що їхня фракція в міськраді прийняла рішення про припинення своєї діяльності і розпуск. "Фракція ... вирішила: розпустити депутатську фракцію "Об'єднання "Самопоміч" у Київській міській раді VIII скликання і припинити її діяльність ", - зачитав С.Гусовський текст рішення фракції.

У заяві також наголошується на незгоді з діями і рішеннями керівництва партії щодо оцінки діяльності фракції в Київраді.

Фракція також заявляє про безпідставність і провокаційності публічно висловлених лідерами партії звинувачень на адресу фракції та окремих її членів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА