08:33 12.09.2018

Співпраця ЄС та США спирається на загальне бачення світу

2 хв читати
Співпраця ЄС та США спирається на загальне бачення світу

Європейський союз і США є і залишаються природними партнерами, природними друзями, незважаючи на розбіжності, які у Євросоюзу можуть бути з американською адміністрацією, заявила глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні.

"Наша співпраця міцна, тому що ми поділяємо одні й ті самі цілі і одні і ті самі інтереси, я б сказала, одне і те ж бачення світу", - відзначила високий представник ЄС із закордонних справ, виступаючи у вівторок на пленарній сесії Європейського парламенту в Страсбурзі.

За її словами, ЄС тісно співпрацює з адміністрацією США з широкого кола міжнародних питань - від Західних Балкан до Північної Кореї, від України до Афганістану, і цей список можна було б продовжувати.

"Ми щодня працюємо разом з боротьби з тероризмом, і наша співпраця в НАТО тісніша, ніж будь-коли", - констатувала Ф.Могеріні. Вона додала, що йде спільна робота над широким колом питань: від кібербезпеки до морської безпеки.

"Персонал в США і ЄС, в тому числі військовий, сьогодні працює спільно як ніколи раніше", - вважає глава європейської дипломатії.

"Я також бачу можливість знайти нову синергію в нашій енергетичній політиці, особливо після нашої недавньої енергетичної ради спільно з США в Брюсселі в липні - в ті ж дні, до речі, коли відбувся саміт НАТО. І Європа, і Сполучені Штати виявляють явний інтерес до диверсифікації нашого енергопостачання. І це лише одне з багатьох питань, щодо яких наші інтереси сходяться", - продовжила високий представник ЄС.

На її думку, іншою такою сферою спільних інтересів є торгівля, особливо з Китаєм, і реформа СОТ. Розбіжності на цьому напрямку "можуть завдати шкоди, як інтересам США, так і Європи".

"Але, діючи спільно, ми можемо набагато ефективніше просувати більш справедливу і чесну міжнародну торгівлю", - вважає Ф.Могеріні.

"Дозвольте мені чітко заявити наступне: ми будемо завжди прагнути до співпраці зі Сполученими Штатами з торгівлі, як і за всіма іншими розділами. У той же час ми показали, що готові захистити наші інтереси, коли США обрали інший підхід (до взаємодії з Європою - ІФ) ", - зазначила глава дипломатії ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА