11:35 29.08.2018

ЄС та Велика Британія можуть не встигнути погодити умови Brexit до жовтня

2 хв читати
ЄС та Велика Британія можуть не встигнути погодити умови Brexit до жовтня

Велика Британія та ЄС офіційно ставлять перед собою завдання погодити умови Brexit до жовтня 2018 року, проте високопоставлені офіційні особи в Лондоні та Брюсселі визнають, що можливість домовитися до цього терміну малоймовірна, повідомило в середу агентство Bloomberg.

За даними джерел, знайомих із позиціями ЄС та Великої Британії, нині сторони сподіваються остаточно погодити умови "розлучення" не пізніше за середину листопада.

"Зволікання з термінами - це ще одна ознака того, що переговори просуваються важко, і є ризик того, що чим ближче переговори до виходу Великої Британії (з ЄС - ІФ) 29 березня, тим вищі шанси того, що угоди не буде", - зазначає агентство.

Офіційним крайнім терміном закінчення переговорів нині вважається 18 жовтня, коли має відбутися саміт ЄС.

Однак переговори просуваються дуже повільно з березня 2018 року, коли ЄС і Велика Британія досягли угоди про перехідний період, зазначає агентство. Найгострішою проблемою, пише агентство, залишається питання забезпечення вільного кордону між Північною Ірландією, що входить до Великої Британії, та Республікою Ірландія.

В уряді Великої Британії запевняють, що надалі працюють над досягненням домовленостей саме до жовтня.

"Ми працюємо над жовтневими термінами. Обидві сторони домовилися прискорити темпи переговорів. Ось що ми робимо", - заявив представник Т.Мей, спілкуючись із журналістами у вівторок.

Координатор ЄС на переговорах із Великою Британією Мішель Барньє минулого тижня не став говорити про те, що домовленостей буде досягнуто саме в жовтні, але зазначив, що переговори щодо умов завершаться "задовго до кінця року".

Т.Мей, яка нині перебуває в поїздці африканськими країнами, зазначила, що не вважає вихід Великої Британії з ЄС без угоди "кінцем світу".

У своїй промові Т.Мей зробила відсилання до слів глави СОТ Роберто Азеведо, який минулого тижня в ефірі "Радіо 4" BBC заявив, що Brexit без угоди "не стане кінцем світу... але й дрібницею це не буде".

"Про ситуацію з відсутністю угоди він сказав, що це не буде простіше простого, але це не буде і кінцем світу. Я від самого початку говорила, що відсутність угоди краща, ніж погана угода", - сказала Т.Мей журналістам, прямуючи до ПАР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА