13:05 21.08.2018

Справа Манафорта на відносинах США й України не позначиться - посол Чалий

2 хв читати
Справа Манафорта на відносинах США й України не позначиться - посол Чалий

Справа стосовно колишнього керівника передвиборного штабу президента США Пола Манафорта не відіб'ється на українсько-американських відносинах, переконаний посол України в США Валерій Чалий.

"Як це впливає на наші двосторонні відносини? Я буду з вами відкритим: якщо ми, наші політики, які не пробуватимуть використовувати Вашингтон як майданчик для своїх політичних боїв із використанням цієї тематики, то воно ніяк негативно не вплине", - сказав Чалий на прес-конференції у вівторок у Києві, відповідаючи на запитання, чи вплине негативно "справа Манафорта" на двосторонні відносини між Україною й США.

Він також наголосив, що, якщо політтехнологи захочуть погратися на цій темі, "я попереджаю, що можете потрапити під дуже серйозну атаку, принаймні з боку засобів масової інформації".

В.Чалий зауважив, що "справа Манафорта" - це внутрішня справа Сполучених Штатів Америки.

"Що стосується процесів, які відбуваються у Сполучених Штатах, різних судових процесів, втручання Росії у вибори - це внутрішня політика США. Я, як посол, туди не втручаюся. Ми моніторимо, відстежуємо ситуацію", - сказав дипломат.

Як повідомлялося, стосовно П.Манафорта порушено дві справи, які розглядаються у федеральному окружному суді Олександрії (штат Вірджинія) і в окружному суді столичного округу Колумбія.

П.Манафорта, зокрема, обвинувачують в ухиленні від сплати податків на суму понад $30 млн у період роботи лобістом на українську Партію регіонів і колишнього президента країни Віктора Януковича, які він нібито відмивав через офшори. Сторона обвинувачення наполягає на тому, що в 2006 році прибутки П.Манафорта становили мільйони доларів, які він отримував від уряду України та українських олігархів. Гроші було направлено П.Манафорту для того, щоб він підтримував В.Януковича. Після того як екс-глава України в 2014 році покинув країну, статки П.Манафорта різко впали, зазначала британська газета "Гардіан"

Обвинувачення на адресу П.Манафорта висунули в рамках розслідування спецпрокурора Р.Мюллер стосовно можливого втручання Росії в американські вибори в 2016 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

Прем'єр Іспанії вирішив залишитися на посаді, незважаючи на відкрите проти його дружини розслідування за фактами корупції

Мелоні висуне свою кандидатуру на виборах до Європарламенту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА