16:35 10.08.2018

Путін обіцяв незабаром повідомити Парижу про стан здоров'я Сенцова

2 хв читати
Путін обіцяв незабаром повідомити Парижу про стан здоров'я Сенцова

Президент Росії Володимир Путін в розмові з президентом Франції Еммануелем Макроном пообіцяв незабаром надати французькій стороні інформацію про стан здоров'я українського кінорежисера Олега Сенцова, повідомляє у п'ятницю газета "Фігаро" з посиланням заяву Єлисейського палацу, що надійшла в її розпорядження.

В.Путін і Е.Макрон обговорили ситуацію навколо О.Сенцова в телефонній розмові у п'ятницю, зазначає газета.

"Президент республіки (Е.Макрон - ІФ) повідомив президенту Путіну про своє занепокоєння тим, що стан здоров'я Сенцова, схоже, небезпечно погіршується, і про те, що Росія повинна терміново знайти гуманітарне вирішення цієї ситуації. Президент республіки зробив стосовно цього кілька пропозицій", - ідеться в повідомленні Єлисейського палацу.

"Президент Путін пообіцяв надати відповідь на ці пропозиції та незабаром повідомити дані про стан здоров'я Сенцова", - зазначає Єлисейський палац.

Раніше прес-служба Кремля повідомляла, що у п'ятницю відбулася телефонна розмова В.Путіна з Е.Макроном.

Президенти Росії та Франції В.Путін і Е.Макрон у телефонній розмові обговорили ситуацію з О.Сенцовим, заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков на прохання "Інтерфаксу". Д.Пєсков у п'ятницю ствердно відповів на запитання, чи справді тема О.Сенцова порушувалася в ході телефонної розмови двох президентів, як про це заявив раніше Єлисейський палац.

"Так. Питання порушувалося", - сказав Д.Пєсков.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його обвинуватили у створенні на території Криму терористичного угруповання.

З 14 травня 2018 року О.Сенцов тримає голодовку, вимагаючи відпустити всіх українців, яких утримують у РФ із політичних мотивів. Родичі О.Сенцова заявляють про серйозне погіршення стану його здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА