17:25 08.08.2018

МЗС закликає міжнародних партнерів посилити тиск на РФ для звільнення Сенцова

2 хв читати
МЗС закликає міжнародних партнерів посилити тиск на РФ для звільнення Сенцова

У Міністерстві закордонних справ України стурбовані інформацією стосовно погіршення здоров'я політв'язня, режисера Олега Сенцова і закликають міжнародних партнерів до якнайшвидшого посилення тиску на РФ із метою звільнення О.Сенцова.

"Тривожна інформація щодо погіршення здоров'я О.Сенцова. Закликаємо партнерів посилити тиск на РФ для його звільнення", - написала речник МЗС Мар'яна Беца в мікроблозі в Twitter у середу.

Вона додала твіт англійською мовою, в якому також закликає партнерів надати більше тиску на Росію, щоб врятувати та звільнити О.Сенцова.

Раніше в середу сестра політв'язня Наталія Каплан повідомила, що О.Сенцов продовжує голодування в російській колонії, він майже не встає.

"Усе не просто погано, все катастрофічно погано. Олег мені через адвоката передав лист, він майже не встає. Написав, що кінець близький, і це він не про звільнення", - написала Н.Каплан на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Вона додала, що Європейський суд із прав людини наполягає на переведенні О.Сенцова до цивільної лікарні, ближче до місця прописки. "Олег відмовився, каже, що він просто не переживе етап, а в цивільній лікарні в Лабитнангі, куди він вже потрапляв до реанімації, над ним знущаються ще більше, ніж у тюремній", - розповіла Н.Каплан.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили в створенні на території Криму терористичного співтовариства.

14 травня 2018 року він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, незаконно утримуваних у РФ із політичних причин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА