14:21 07.08.2018

У "Самопомочі" стверджують, що повернули внески фізособам, які мали борги із податків

2 хв читати
У "Самопомочі" стверджують, що повернули внески фізособам, які мали борги із податків

 У партії "Об'єднання "Самопоміч" стверджують, що повернули внески фізичним особам, у яких був податковий борг і про що повідомляло Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК).

"Політична партія "Об'єднання "Самопоміч" повідомляє, що листом НАЗК від 3 липня 2018 року було поінформовано, що окремі фізичні особи робили внески, маючи податковий борг. І враховуючи норми закону, відповідно до яких партія або ж її місцева організація зобов’язані відмовитися від внеску особи, яка не має права робити такий внесок, упродовж трьох днів від дня, коли про це стало відомо, Київська міська організація «Самопомочі» у встановлений термін повернула фізичним особам зроблені ними внески", - йдеться в повідомленні на сайті "Самопомочі" у вівторок.

Юрист політсили Любомир Федюк пояснив, що через відсутність правового врегулювання у чинному законодавстві ні політичні партії, ні платники внеску не можуть перевірити наявність податкового боргу на час здійснення внеску, а НАЗК не враховує права платників податків на оскарження такого боргу і не перевіряє інформацію про наявність таких оскаржень.

"Доволі сумна історія, коли заборгованість на 200 гривень спричиняє такі проблеми для людей, причому вони можуть не знати про такий свій борг. Уповноважені органи не спромоглися створити механізм, який дасть змогу перевіряти наявність податкового боргу, а повідомлення також не надходять", - зазначив він .

Раніше у вівторок НАЗК повідомило, що направило до суду сім протоколів щодо порушення порядку здійснення внеску в підтримку політичної партії стосовно п'яти осіб, які зробили такі внески, маючи заборгованість зі сплати податків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА