13:37 13.07.2018

Кримський "омбудсмен" пропонує Москальковій обміняти затриманих у Криму українських моряків на затриманих росіян

2 хв читати

Кримський "омбудсмен" Людмила Лубіна пропонує розглянути можливість обміну затриманих у Криму українських моряків на затриманих в Україні громадян РФ, повідомляє правозахисна організація Crimean Human Rights Group (CHRG) з посиланням на лист Л.Лубіної.

Правозахисна організація оприлюднила на своїй сторінці в соцмережі Facebook, фотокопію листа Л.Лубіної, адресовану уповноваженому з прав людини в РФ Тетяні Москальковій, в якому повідомляється про візит кримського "омбудсмена" до СІЗО-1 у м.Сімферополі, де утримується капітан затриманого українського судна Віктор Новицький.

У листі наголошується, що затриманий капітан висловив прохання про надання допомоги у звільненні його і його команди з-під варти шляхом обміну на затриманих на території України російських громадян.

"Метою направлення листа є прийняття участі та сприяння посадовими особами РФ у долі капітана Новицького і членів екіпажу затриманого українського судна ЯМК-0041", - повідомляє Crimean Human Rights Group.

Як повідомлялося, 4 травня 2018 року російська сторона затримала риболовецьке судно "ЯМК-0041 з українськими моряками на борту.

16 травня в Росії стосовно громадянина України, капітана риболовецького судна "ЯМК-0041", В.Новицького було порушено кримінальну справу за фактом незаконного видобутку водних біологічних ресурсів та порушено кримінальну справу за ч.3 ст. 256 КК РФ ( "Незаконний видобуток (вилов) водних біологічних ресурсів, вчинений особою з використанням свого службового становища"). На судно "ЯМК-0041" накладено арешт.

"У результаті цих заходів щодо членів суднової команди затриманого 4 травня риболовецького судна "ЯМК-0041"встановлено, що українські моряки напередодні затримання у виключній економічній зоні РФ розставили ставні сітки для вилову камбали-калкана, видобуток якої з середини квітня до середини червня ц.р. в акваторії Чорного моря заборонено повсюдно на всій території континентального шельфу", - наголошується в повідомленні ЦГЗ ФСБ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА