15:31 11.07.2018

Меркель відповіла на критику Трампа заявою про незалежну політику ФРН

2 хв читати
Меркель відповіла на критику Трампа заявою про незалежну політику ФРН

Канцлер ФРН Ангела Меркель відповіла на заяву президента США Дональда Трампа про те, що Німеччину "повністю контролюєт Росія" у зв'язку з будівництвом газопроводу "Північний потік-2".

"За нагоди, я б хотіла додати, що я сама відчула те, як частиною Німеччини контролював Радянський Союз. І я дуже рада, що сьогодні ми об'єднана і вільна Німеччина. І тому ми можемо сказати, що ми можемо провадити свою власну незалежну політику та ухвалювати наші власні рішення ", - сказала А.Меркель журналістам на саміті НАТО.

За її словами, "Німеччина багато в чому зобов'язана НАТО і тому, що об'єднання Німеччини відбулося, що Європа сьогодні об'єднана, має багато спільного з НАТО".

"Але Німеччина також багато робить для НАТО", - зазначила А.Меркель.

Вона нагадала, що військовий контингент ФРН є другим за величиною у НАТО, а також те, що Німеччина поставила велику частину військового потенціалу на службу оборонному альянсу і як і раніше дуже активно присутня в Афганістані.

Раніше в середу президент США розкритикував енергетичну угоду між Берліном і Москвою і заявив, що Росія контролює Німеччину за допомогою енергетичних ресурсів.

"Я вважаю, що Німеччина - це заручник Росії, тому що Німеччина отримує так багато енергії від Росії", - сказав Д.Трамп у середу під час робочого сніданку з генеральним секретарем НАТО Єсом Столтенбергом перед початком саміту альянсу.

При цьому нагадав, що колишній канцлер ФРН Герхард Шредер є одним з керівників проекту газопроводу, і що "майже 70% Німеччини буде під контролем Росії за допомогою (поставок - ІФ) природного газу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА