20:50 09.07.2018

Україна і ЄС домовилися координувати кроки з протидії загрозам втручання у вибори

2 хв читати
Україна і ЄС домовилися координувати кроки з протидії загрозам втручання у вибори

Учасники 20-го саміту Україна - Євросоюз домовилися координувати кроки з протидії загрозам втручання у вибори, зокрема кібератакам і кампаніям з дезінформації, повідомив український президент Петро Порошенко.

Як повідомляє в понеділок прес-служба президента України, під час саміту Україна - ЄС у понеділок у Брюсселі учасники обговорювали майбутні вибори, як в Україні - парламентські і президентські, так і в ЄС у наступному році.

"Без сумніву, Кремль спробує знову втрутитися, але на цей раз ми будемо готові. Ми погодилися координувати і робити спільні заходи для протидії загрозам втручання будь-якого характеру, незалежно від того, це кампанія з дезінформації або кібератаки", - сказав глава Української держави на спільній прес-конференції з президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Європейської Комісії Жаном-Клодом Юнкером.

П.Порошенко повідомив, що задоволений результатами дискусій і "залишає саміт з оптимізмом щодо подальшого успішного розвитку нашого амбітного порядку денного".

Президент Європейської Ради Д.Туск, у свою чергу, відзначив непохитну дружбу між ЄС і Україною та підтвердив обговорення шляхів подальшого її розвитку.

А президент Єврокомісії Ж.-К.Юнкер також висловив задоволення прогресом, який відбувся за останні чотири роки. "Ми досягли великого прогресу, ніж за попередні 20 років. Завдяки зусиллям президента України ми досягли безвізового режиму в 2017 році. Я радий, що понад півмільйона громадян України вже скористалися цією можливістю. Це зближує наші народи. Це ще раз доводить, що українцям можна довіряти", - сказав він.

Ж.-К.Юнкер також зазначив, що двостороння торгівля зросла майже на 25% за останній рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова "Нафтогазу" Чернишов може повернутися в уряд - депутат Железняк

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА