18:19 09.07.2018

У ЄС закликають Україну дотриматися права нацменшин та імплементувати рекомендації Венеціанської комісії до закону про освіту

1 хв читати
У ЄС закликають Україну дотриматися права нацменшин та імплементувати рекомендації Венеціанської комісії до закону про освіту

 У Європейському Союзі закликають Україну дотриматися права національних меншин та імплементувати рекомендації Венеціанської комісії щодо закону "Про освіту".

"Ми погодилися з необхідністю гарантувати повагу вже наявних прав представників національних меншин, як це зазначено в конвенціях ООН і Ради Європи і пов'язаних протоколах; забезпечити недискримінацію осіб, що належать до меншин, і поважати різноманітність", - йдеться в спільній заяві за підсумками саміту Україна- ЄС в Брюсселі в понеділок.

У Європейському Союзі закликали Україну імплементувати рекомендації Європейської комісії за демократію через право (Венеціанської комісії) до закону "Про освіту", грунтуючись на предметному діалозі з представниками нацменшин.

"Також вкрай важливо у повному обсязі втілити рекомендації, що містяться у висновках Венеціанської комісії", - йдеться в спільній заяві.

Зокрема, в ЄС закликають Київ ухвалити законодавство, що продовжує перехідний період до 2023 року і регламентує нерозповсюдження ст.7 цього закону, що стосується мови освіти) на приватні школи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА