17:29 02.07.2018

Герасим’юк залишається членом Нацради з телерадіомовлення

2 хв читати

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявляє, що з розумінням ставиться до бажання Ольги Герасим'юк піти з посади першого заступника голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, але вона залишається членом Нацради.

"Наголошую, що пані Герасим'юк залишається членом Нацради, призначеним найвищим законодавчим органом країни, й готова далі чесно та сумлінно виконувати свої обов'язки члена Нацради", - написав він на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Водночас спікер парламенту зазначив, що з розумінням поставився до позиції О.Герасим'юк піти у відставку з посади першого заступника голови Нацради, щоб привернути увагу до неприпустимості будь-яких маніпуляцій у процесі переліцензування.

Він повідомив, що зустрівся з О.Герасим'юк, а також із головою профільного парламентського комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторією Сюмар.

А.Парубій додав, що згоден із позицією О.Герасим'юк в тому, що Нацрада має залишатися незалежною від будь-яких політичних впливів, а також "виконувати наразі свою головну функцію - переліцензування цифрових ліцензій".

Як повідомлялося, О.Герасим'юк попросила звільнити її з посади заступника голови Нацради, мотивуючи це рішення тим, що діяльність регулятора політизована, а ухвалення колегіальних рішень стало неможливим.

Член Нацради Олег Черниш, згідно з повідомленнями відомства, тривалий час перебуває на лікарняному.

До складу Нацради входять семеро членів, а її засідання є правомочними за участю щонайменше шести членів.

Кабінет Міністрів у середині червня цього року вкотре продовжив терміни використання аналогового телевізійного мовлення - до 31 серпня 2018 року - для всіх областей, крім Києва та Кіровоградської області, де термін відключення аналогового мовлення - 31 липня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА