11:35 02.07.2018

ВР цього тижня розгляне призначення нових членів ЦВК, - Парубій

2 хв читати
ВР цього тижня розгляне призначення нових членів ЦВК, - Парубій

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій має намір запропонувати народним депутатам найближчого пленарного четверга, 5 липня, звільнити членів Центральної виборчої комісії (ЦВК), термін повноважень яких закінчився, і призначити замість них нових.

"У четвер я пропоную розпочати день із розгляду питання про звільнення членів Центральної виборчої комісії і, відповідно, після цього призначення нових членів виборчої комісії", - повідомив спікер на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, депутатських груп і комітетів Верховної Ради в понеділок у Києві.

А.Парубій нагадав, що запропонував керівникам фракцій провести консультації щодо призначення нових членів ЦВК і провести консультації до 1 липня.

При цьому спікер додав, що обіцяв винести це питання на розгляд сесійної зали після цієї дати, навіть якщо компромісу не буде досягнуто.

Він зазначив, що у вівторок народні депутати продовжать розглядати в другому читанні законопроект (№8296) щодо санкцій стосовно неплатників аліментів дітям.

За словами А.Парубія, у вівторок ВР також розгляне блок питань у сфері інформаційної політики, а в середу - традиційно ратифікація.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко рекомендував 14 кандидатур на 13 місць у ЦВК. Зокрема, були запропоновані: Алла Басалаєва, Наталія Бернацька, Михайло Вербенський, Андрій Євстігнєєв, Ірина Єфремова, Ольга Желтова, Олег Конопольський, Світлана Кустова, Ольга Лотюк, Віталій Плукар, Євген Радченко, Тетяна Сліпачук, Леонтій Шипіилов, Тетяна Юзькова.

18 квітня 2018 року парламентський комітет із правової політики та правосуддя рекомендував Верховній Раді розглянути подання президента України щодо призначення нових членів ЦВК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА