19:34 01.07.2018

Загальні вибори стартували в Мексиці

2 хв читати
Загальні вибори стартували в Мексиці

Загальні вибори відбуваються в неділю в Мексиці.

Мексиканцям належить визначити, хто змінить на посту президента країни Енріке Пенью Ньєто.

Пост глави держави виборюють чотири кандидати. Однією з центральних тем передвиборної кампанії стали питання безпеки населення і боротьби зі злочинністю.

Перший кандидат - 64-річний Андрес Мануель Лопес Обрадор - лідер альянсу "Разом створимо історію", яка складається з декількох рухів і партій - Партії праці, Партії Соціальна солідарність і Руху за національне відродження. Саме Л.Обрадор, на думку багатьох спостерігачів, є фаворитом виборів.

Інший кандидат, 49-річний юрист Хосе Антоніо Меаде від коаліції "Всі за Мексику", що також складається з трьох партій: Нового альянсу, Зеленої екологічної партії і Інституційно-революційної партії.

Ще один претендент на посаду президента Мексики - 39-річний кандидат від коаліції "Вперед, заради Мексики", юрист Рікардо Анайя. Коаліцію створено з трьох рухів і партій - Партії національної дії, Громадянського руху і Партії демократичної революції.

За пост глави держави також веде боротьбу незалежний кандидат - губернатор штату Нуево-Леон, Хайме Родрігес. Він - критик "традиційних" мексиканських політичних партій. Так, він відмовився від виділення йому грошей з державних фондів на передвиборну кампанію. Згідно з опитуваннями, Х.Родрігес посідає останнє місце.

Крім того, в Мексиці в неділю оберуть депутатів парламенту. Йдеться про 128 сенаторів на шестирічний термін і 500 членів Палати депутатів на трирічний.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА