12:52 28.06.2018

Тимошенко за розробку і винесення на референдум проекту нової Конституції до президентських виборів

3 хв читати
Тимошенко за розробку і винесення на референдум проекту нової Конституції до президентських виборів

 До президентських виборів в Україні необхідно розробити і представити проект нової Конституції як концепцію суспільного договору, щоб новообраний президент виніс його на референдум, вважає лідер Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

На прес-конференції в четвер у Києві Ю.Тимошенко висловила жаль з приводу того, що в Конституції України були порушені баланси і противаги через зміни до Основного закону, які, за її словами, були внесені в інтересах чинних президентів. За словами лідера "Батьківщини", внаслідок цього Конституція України стала "міжолігархічних договором", і внесення косметичних правок не поліпшить ситуації.

Перераховуючи недоліки чинного Основного закону, політик вказала на те, що український народ перестав бути джерелом влади в країні, наголосила на проблемі порушення балансу між гілками влади, слабкості місцевого самоврядування, недосконалості судової системи, незахищеності прав і свобод українців.

"Я вважаю, що зараз немає жодного сенсу виходити на чергові президентські, парламентські вибори і взагалі будь-які вибори, якщо українське суспільство за 9 місяців, які залишилися до президентських виборів, не створить потужної концепції нового суспільного договору, закріпить публічно, без втручання тих політиків , які сьогодні при владі і які хочуть знову підлаштувати під себе зміни до Конституції, це в новому проекті Конституції і не вийде безпосередньо на виборчу кампанію президента з чіткому ультиматумом для всіх, хто балотується на посаду президента, що ця нова Конституція є суспільним договором між українськими громадянами", - висловила переконання лідер партії.

За її словами, якщо українське суспільство не поставить такий ультиматум кожному кандидату в президенти - прийняти цю Конституцію на референдумі після президентських виборів, то "за кандидатів в президенти, які не приймуть такі умови суспільства, голосувати не можна".

Ю.Тимошенко запевнила: "Я як кандидат в президенти і команда партії "Батьківщина"...стаємо однодумцями з українським суспільством щодо перезавантаження держави на базі нового суспільного договору, який би чітко закріплював права і свободи людей, забезпечував б не фасадні гарантії".

Лідер "Батьківщини" пообіцяла, що її політична сила буде партнером українського суспільства в тому, щоб у новій Конституції була закріплена парламентська форма правління держави - "сильна, збалансована і підконтрольна", щоб в проекті нового Основного закону були закладені засади справжнього правосуддя, надійна система безпеки і оборони країни.

"Я вірю, що новий президент України після перемоги не змінить жодної букви в тому проекті нової Конституції, який розробить громадянське суспільство разом з усім українським народом, і новий президент України одразу після перемоги і інавгурації винесе цю нову Конституцію на Всеукраїнський референдум для її затвердження . Якщо український народ підтримає ... то новий президент підпише цю нову Конституцію без жодних відмовок і зволікання ", - підсумувала політик.

На її думку, парламент не зможе забезпечити ухвалення нового Основного закону, що відповідає вимогам і потребам українців.

Чергові президентські вибори в Україні мають відбутися навесні 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА