10:08 27.06.2018

Президент Фінляндії готовий надати майданчик для зустрічі Путіна і Трампа

2 хв читати
Президент Фінляндії готовий надати майданчик для зустрічі Путіна і Трампа

Фінляндія готова прийняти зустріч президентів Росії і США Володимира Путіна і Дональда Трампа в разі надходження такого запиту, цитує повідомлення президента країни Саулі Нііністе в "Твіттері" агентство "Блумберг".

Напередодні газета "Політико" з посиланням на інформоване американське джерело повідомила, що переговори Д. Трампа і В.Путіна можуть пройти в Гельсінкі.

"План можливої зустрічі ще знаходиться на етапі узгодження, заявило джерело в Білому домі. Але наразі передбачуваним місцем зустрічі є Гельсінкі, заявило джерело, знайоме з організацією (зустрічі - ІФ)", - написала газета.

"Всі готуються так, наче мова піде про Гельсінкі", - зазначає видання.

Газета зазначає, що Гельсінкі "може запропонувати Путіну бажаний нейтральний майданчик у країні, досить близько розташованій від Росії, щоб він зміг повернутися в Москву до фінального матчу Чемпіонату світу з футболу 15 липня".

Представник Білого дому не відповів на прохання видання прокоментувати цю інформацію. Раніше передбачуваним місцем зустрічі двох лідерів називали Відень.

Разом з тим прес-секретар президента РФ Д.Пєсков не став коментувати повідомлення про те, що російсько-американський саміт може відбутися не в Австрії.

"Ні, не міг би", - сказав Д. Пєсков, відповідаючи на прохання прокоментувати, в якій ще країні може пройти саміт.

Раніше повідомлялося, що саміт РФ-США може відбутися в Австрії 15 липня. За даними австрійської газети "Кронен Цайтунг", кілька днів тому до Відня прибули російські та американські дипломати, щоб домовитися про деталі зустрічі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Можлива загибель Раїсі може мати серйозні наслідки для Ірану, вважають в Інституті вивчення війни

Україна потребуватиме додаткового фінансування у розмірі 200 мільярдів євро, - депутат Європарламенту

Україна має отримати заморожені $300 мільярдів до проведення будь-яких перемовин з Росією

Заморожені російські активи повинні бути повністю конфісковані і передані Україні - Арсеній Яценюк під час онлайн-дискусії КБФ

Президенти Бразилії та ПАР не поїдуть на Саміт миру у Швейцарії - ЗМІ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА