21:03 19.06.2018

Підтриманий профільним комітетом ВР законопроект про нацбезпеку враховує зауваження міжнародних партнерів

2 хв читати

Президентський законопроект "Про національну безпеку", рекомендований Комітетом Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони до ухвалення в другому читанні, враховує зауваження Міжнародної дорадчої групи, повідомила член цього комітету, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Фріз.

Як повідомляє у вівторок прес-служба партії "БПП", І.Фріз на своїй сторінці в соцмережі Facebook зазначила, що ця редакція здобула підтримку партнерів і Міжнародної дорадчої групи, про що йдеться в їхньому листі.

"Зокрема, у своєму листі вони зазначають: "Проект тексту за результатами нашого обговорення 15 червня достатньою мірою враховує зауваження, викладені в нашому листі від 15 березня, а також приводить законопроект "Про національну безпеку" у відповідність до ключових європейських та євроатлантичних принципів. З огляду на це ми вітатимемо прийняття проекту закону (у редакції, яку ухвалив комітет) Верховною Радою України в другому читанні. Будь-які можливі подальші поправки або текстові зміни вимагатимуть аналізу Міжнародної дорадчої групи на предмет їхньої відповідності європейським та євроатлантичним стандартам та принципам, що потребуватиме додаткового часу", - процитувала І.Фріз листа Міжнародної дорадчої групи.

Вона також повідомила, що в листі наголошується на важливості ухвалення закону напередодні липневого саміту НАТО в Брюсселі.

"Закликаємо вас продовжувати відкритий діалог, необхідний для прийняття Верховною Радою цього законопроекту не пізніше 22 червня 2018 року. Цей крок стане сильним сигналом того, що Україна залишається відданою реформуванню сектору безпеки та оборони, європейської та євроатлантичної інтеграції, а також створить передумови для максимізації двосторонньої безпекової допомоги Україні", - процитувала листа І.Фріз.

Нардеп додала, що таким чином попередню версію документа було відхилено, і "ми повернулися до редакції законопроекту президента, що була ухвалена в першому читанні, з урахуванням низки правок".

"Ця редакція повністю підтримана нашими міжнародними партнерами. Останній крок для розгляду законопроекту "Про національну безпеку" в парламенті зроблено. Тепер рішення за ВР, яке має можливість бути ухваленим 21.06, в четвер", - наголосила парламентар.

Раніше цього дня Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони рекомендував парламенту підтримати в другому читанні та в цілому законопроект про національну безпеку. Як зазначив голова робочої групи з підготовки документа до другого читання, секретар комітету Іван Вінник, з ухваленням цього закону Служба безпеки України стане спеціальним органом із правоохоронними функціями. За словами нардепа, це дасть змогу припинити розслідування СБУ кримінальних справ за економічними статтями, а її функціями буде забезпечення національної безпеки та контртерористична діяльність.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА