12:36 16.06.2018

Трамп може зустрітися з Путіним в липні в Європі

2 хв читати
Трамп може зустрітися з Путіним в липні в Європі

Президент США Дональд Трамп може провести зустріч із російським лідером Володимиром Путіним в липні, пише в суботу "Вашингтон пост" з посиланням на джерела.

"Очікується, що президент Трамп зустрінеться з російським президентом Володимиром Путіним наступного місяця, коли він приїде в Європу на саміт НАТО, повідомив високопоставлений співробітник адміністрації і двоє дипломатів, знайомих із його (президента США – ІФ) розкладом", – пише газета.

"Вашингтон пост" зазначає, що інтерес Д.Трампа до зустрічі з В.Путіним набув розголосу серед співробітників Білого дому в березні, після того, як "Кремль повідомив, що Д.Трамп під час телефонної розмови з російським лідером направив йому запрошення".

За даними джерел газети, Д.Трамп особисто просив своїх помічників про організацію двосторонньої зустрічі після того, як вони з В.Путіним поспілкувалися на саміті АТЕС у В'єтнамі в листопаді минулого року.

"Після тієї зустрічі президент сказав, що він хотів би запросити Путіна в Білий дім. Ми це проігнорували", – зазначив співрозмовник газети. За його словами, в той час ключові радники в Раді національної безпеки Білого дому висловлювалися проти ідеї такої зустрічі.

"Вони вирішили: "Давайте почекаємо і подивимося, що скаже він про це ще раз", – розповів співробітник, який, як і інші, говорив на умовах анонімності", – пише газета.

Напередодні США Д.Трамп заявив, що може зустрітися з президентом Росії цього літа.

"Можливо, що ми зустрінемося, так", – сказав він, відповідаючи на запитання журналіста про те, чи зустрінеться він цього літа з російським президентом.

Це не вперше, коли Д.Трамп висловлює готовність провести зустріч із російським президентом.

8 червня прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков повідомив, що В.Путін і Д.Трамп під час останньої телефонної розмови обговорювали, що Відень може стати одним із міст їхньої зустрічі. За його словами, це питання згадувалося і на переговорах російського лідера з канцлером Австрії Себастьяном Курцем.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА