15:36 11.06.2018

Порошенко просить міжнародних партнерів скоріше визначитися з кандидатами до ради міжнародних експертів при відборі антикорупційних суддів

2 хв читати
Порошенко просить міжнародних партнерів скоріше визначитися з кандидатами до ради міжнародних експертів при відборі антикорупційних суддів

Президент України Петро Порошенко просить міжнародних партнерів найближчим часом визначитися з кандидатурами членів громадської ради міжнародних експертів при відборі суддів до Вищого антикорупційний суд.

"Прошу за дуже короткий час ... мінімум 12 кандидатів мають бути внесені до Вищої кваліфікаційної комісії суддів для того, щоб ми запустили процес створення суду", - сказав П.Порошенко на зустрічі зі студентами Української академії лідерства в понеділок у Києві.

Він заявив, що Вищий антикорупційний суд має запрацювати вже в цьому році.

"Я звертаюся до Вищої кваліфікаційної комісії суддів і Вищої ради правосуддя - готуйтеся до ефективної, напруженої роботи, оскільки суд нам потрібен у цьому році. Щоб вам не розповідали інші, я нікому не дам зупинити цей процес", - наголосив президент.

Як повідомлялося, 7 червня Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому президентський законопроект (№7440) про Вищий антикорупційний суд.

Деякі положення цього законопроекту в другому читанні були змінені в результаті консультацій з МВФ. Найдискусійнішою була норма про вирішальну роль громадської ради міжнародних експертів при відборі суддів.

Відповідно до закону, претенденти на посаду судді подаватимуть до ВККС документи для участі в конкурсі.

Для оцінки доброчесності кандидатів та допомоги в підготовці рішення щодо призначення суддів ВККС на шість років сформує громадську раду міжнародних експертів.

Згідно з остаточними поправками, рада складатиметься з шести членів, а не семи, як це передбачала редакція законопроекту до другого читання.

Членів громадської ради призначатиме ВККС на підставі пропозицій міжнародних організацій, з якими Україна співпрацює в сфері запобігання та протидії корупції, відповідно до міжнародних договорів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

Віталій Кличко привіз трьом бригадам на Схід великі партії дронів та старлінків

Парламент Ісландії ухвалив резолюцію про довгострокову підтримку України

США і Велика Британія закликають ХАМАС прийняти пропозицію Ізраїлю про перемир'я

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА