08:41 09.06.2018

Учасники саміту G7 погодилися з ідеєю створення "структури швидкого реагування" на дії РФ

2 хв читати
Учасники саміту G7 погодилися з ідеєю створення "структури швидкого реагування" на дії РФ

Частина учасників саміту G7, що відбувається в канадській провінції Квебек, погодилися з пропозицією щодо створення спеціальної "структури швидкого реагування" на "дії ворожих країн", повідомила британська Guardian.

З ідеєю створення такої структури виступила прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей на двосторонніх зустрічах з президентом Франції Емманюелем Макроном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель на полях саміту.

Вона виклала їм деталі, що стосуються створення структури, які, як вказує газета, "є формалізацією відповіді, виробленої Мей після спроби замаху на Скрипаля в Солсбері в березні".

Зокрема, план британського прем'єра передбачає реагування на широкий спектр дій, "починаючи від кібератак і закінчуючи отруєннями", включаючи широкий обмін розвідувальною інформацією щодо потенційних загроз.

Т.Мей також закликала партнерів до спільної боротьби з "незаконними грошовими потоками", щоб запобігти "підриву наших демократій брудними грошима".

За підсумками дискусій на тему створення структури швидкого реагування Т.Мей заявила: "Ми стаємо все більш організованими і виробляємо скоординовані дії проти тих, хто намагається порушувати правила, засновані міжнародною системою".

Як зазначила газета, пропозиція Т.Мей вступила в протиріччя з заявою президента США Дональда Трампа про повернення Росії в "сімку" в якості восьмого члена, відзначає Guardian.

Прем'єр заявила: "Ми повинні нагадати собі, чому "вісімка" перетворилася на "сімку" - саме тому, що Росія незаконно анексувала Крим. Ми спостерігали за ворожою діяльністю Росії, здійснюваної різними шляхами, включаючи, звичайно, вулиці Солсбері".

Проти повернення Росії до складу "сімки" висловилася в рамках саміту також А.Меркель.

"Ми всі тут погодилися з тим, що повернення Росії до формату самітів G7 не може відбутися доти, поки не буде досягнуто суттєвого прогресу щодо проблем з Україною", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА