14:15 07.06.2018

Порошенко просить міжнародні організації подавати кандидатів до ради експертів Антикорупційного суду

1 хв читати
Порошенко просить міжнародні організації подавати кандидатів до ради експертів Антикорупційного суду

Президент України Петро Порошенко просить уряд і Міністерство фінансів виділити кошти для створення Вищого антикорупційного суду, а міжнародні організації - визначитися з кандидатами до міжнародної ради експертів.

"Я хочу звернутися до уряду й Міністерства фінансів, щоб відкрити фінансування для створення антикорупційного суду. Я хочу звернутися до міжнародних організацій, які вже зараз повинні запропонувати Вищої кваліфікаційної комісії суддів відповідних кандидатів до міжнародної ради експертів, що відіграватиме центральну роль у формуванні суду разом з Вищою кваліфікаційною комісією суддів", - заявив П.Порошенко на пленарному засіданні Верховної Ради в четвер після прийняття закону про Вищий антикорупційний суд.

Президент підкреслив, що Вищий антикорупційний суд "з таким рівнем незалежності, з таким рівнем захисту необхідно створити якомога швидше".

"Я хочу заявити про рішучі дії української влади в боротьбі з корупцією, оскільки в жодній країні світу не існує настільки рішучих законодавчих актів, які прийняті цим парламентом і підписані мною", - сказав глава держави.

Він назвав ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд перемогою України і українського народу, Верховної Ради, уряду Володимира Гройсмана, "кожного народного депутата з 315, який проголосував за президентський законопроект і запалив зелене світло для створення вищого антикорупційного суду України".

П.Порошенко висловив надію, що Вищий антикорупційний суд буде працювати ефективно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" висловила солідарність із народом Грузії та підтримку його боротьби за свободу і демократію

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Дебати Байдена і Трампа заплановано на 27 червня і 10 вересня

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА