15:05 06.06.2018

ВР проголосує за законопроект про Антикорупційний суд у четвер до обіду - Парубій

2 хв читати
ВР проголосує за законопроект про Антикорупційний суд у четвер до обіду - Парубій

Голосування в другому читанні та в цілому за проект закону про Вищий антикорупційний суд у Верховній Раді відбудеться на ранковому пленарному засіданні в четвер, 7 червня, заявляє голова українського парламенту Андрій Парубій.

"Завтра закликаю всіх до максимальної мобілізації. Завтра буде до обіду голосування за Вищий антикорупційний суд", - заявив він, оголосивши пленарне засідання парламенту в середу закритим.

Водночас А.Парубій закликав парламентський комітет із питань правової політики та правосуддя провести роботу щодо погодження всіх позицій законопроекту, які були пройдені в сесійній залі під час розгляду поправок до другого читання законопроекту.

"Нам залишається трохи - буквально 55-60 правок на завтрашній день", - додав спікер.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", пленарне засідання в середу народні депутати присвятили розгляду поправок до другого читання законопроекту про Вищий антикорупційний суд, роботу над якими в сесійній залі вони розпочали 23 травня.

Як повідомлялося, парламентарі подали до другого читання законопроекту 1927 поправок. У вівторок, 5 червня, нардепи присвятили і ранкове і вечірнє пленарні засідання їх розгляду, і до кінця вечірнього засідання загалом було розглянуто 1656 поправок. Таким чином, станом на ранок середи народним депутатам залишалося розглянути трохи більше ніж 250 поправок до цього законопроекту.

У вівторок увечері США закликали Україну обговорити законопроект про Антикорупційний суд, поправки до якого зараз розглядаються у Верховній Раді, з Міжнародним валютним фондом (МВФ) й ухвалити його відповідно до вимог Фонду.

"Сполучені Штати хочуть чітко заявити, що законодавство, яке встановлює суд, має задовольняти МВФ, який забезпечує значну фінансову підтримку українського уряду. Тому ми закликаємо український уряд обговорити відповідні законодавчі пропозиції безпосередньо з МВФ і прийняти законопроект, який відповідає вимогам МВФ", - йдеться в заяві представника Державного департаменту США Гезер Ноєрт.

США підтвердили єдність у поглядах з МВФ у тому, що будь-яке законодавство, яке встановлює Антикорупційний суд, має передбачати центральну роль Ради міжнародних експертів при відборі кваліфікованих суддів.

США також закликали уряд України здійснювати глибокі, всеосяжні та своєчасні реформи, які відображають вимоги, що їх висував народ України під час Революції гідності, зокрема припинення системної корупції, швидке економічне зростання і європейське майбутнє для всіх українців.

У Держдепі вважають створення незалежного Антикорупційного суду найважливішим і невідкладним кроком. Спікер дипломатичного відомства також наголосила, що корупція в Україні "продовжує загрожувати національній безпеці, процвітанню і демократичному розвитку України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

Трамп вважає неправильним для США виділяти Україні більше фінансової допомоги, ніж Європа

Київ передав бійцям 3 штурмової бригади 20 нових пікапів Toyota Hilux - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА