08:15 20.05.2018

Китай і США домовилися не вплутуватися в торгову війну

2 хв читати
Китай і США домовилися не вплутуватися в торгову війну

Китай і США досягли згоди з питань економіки і торгівлі і домовилися не розпочинати торгову війну. Про це заявив віце-прем'єр Держради Лю Хе за підсумками своєї поїздки до Вашингтона, передає Xinhua.

Як наголошується в повідомленні, Лю Хе був запрошений для консультацій американською стороною.

Віце-прем'єр зазначив, що під час переговорів сторони також домовилися припинити вводити тарифи у відношенні один до одного, що є важливим підсумком консультацій. Він також зазначив, що під час переговорів США і Китай домовилися поглибити співпрацю в області інвестицій, діалогу з інтелектуальної власності. Лю Хе додав, що це не тільки піде на користь двом країнам, а й допоможе підтримати стабільність і благополуччя глобальної економіки і торгівлі.

Представник Держради зазначив, що китайський ринок буде дуже конкурентоспроможним, а також, що його країна готова купувати товари не тільки у США, але й у всього світу.

На початку травня повідомлялося, що під час переговорів між США і Китаєм сторони підготували умови для припинення торговельної війни один з одним. У свою чергу, глава американської делегації міністр фінансів США Стівен Мнучін назвав переговори "дуже хорошими". У них брав участь також міністр торгівлі Уілбур Росс, торговий представник США Роберт Лайтхайзер і радник Білого дому з питань торгової політики Пітер Наварро. З боку Китаю був Лю Хе.

У своїх вимогах, Вашингтон, у тому числі попросив Пекін скоротити торговий дефіцит не менше ніж на $ 200 млрд до кінця 2020 року порівняно з 2018 роком, відмовитися від деяких субсидій за програмою "Зроблено в Китаї 2025", посилити захист прав інтелектуальної власності, а також не відповідати на дії американської сторони, коли вона вводить обмежувальні заходи. Однак, США вирішили залишити за собою право вводити мито на китайські товари.

Пекін у свою чергу попросив Вашингтон скоротити імпорт американських товарів до Китаю, а також знизити тарифи на деякі з них, в тому числі на автомобілі. Також в КНР зажадали відмовитися від 25% мита на понад сто китайських товарів і не проводити нові розслідування крадіжок інтелектуальної власності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський пропонує Раді денонсувати угоду між Україною та Білоруссю про взаємне спрощення зміни громадянства

Сейм Польщі вніс зміни до закону про допомогу громадянам України

Порошенко привіз військовим на Харківщину FPV-дрони і техніку

Міністр оборони Естонії: Ідея відправлення військ в Україну нікуди не поділася, проте конкретної дискусії щодо цього не було

Президент США підписав закон про заборону імпорту урану з Росії, повідомляє Білий дім

Зеленський - Блінкену: Потрібно доставити військову допомогу в Україну якнайшвидше, насамперед ППО

Порошенко закликав об’єднати зусилля держави і суспільства навколо будівництва фортифікацій

Посольство Сербії в Україні відновить роботу вперше з березня 2022 року, також незабаром відбудеться українсько-сербський бізнес-форум - Кулеба після перемовин з Вучичем

КМІС: 40% опитаних українських біженців у Німеччині, Польщі та Чехії впевнені, що у війні переможе Україна

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА