19:47 18.05.2018

Федеріка Могеріні оголосила про подальші кроки щодо збереження іранської ядерної угоди

2 хв читати
Федеріка Могеріні оголосила про подальші кроки щодо збереження іранської ядерної угоди

Спільна комісія Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) збереться у Відні 25 травня в форматі "європейського будівництва" (Німеччина, Велика Британія, Франція), Китаю, Росії та Ірану на рівні політдиректорів під головуванням ЄС, оголосила глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні.

"Як наступні кроки, (зі збереження СВПД - ІФ) спільна комісія проведе нараду у Відні 25 травня в форматі ЄС / E3 + 2 та Іран на рівні заступників міністрів закордонних справ - політичних директорів. 28 міністрів закордонних справ ЄС повернуться до цього питання на наступній раді з закордонних справ у Брюсселі 28 травня", - йдеться в заяві Ф.Могеріні, поширеній у п'ятницю в Брюсселі.

За словами високого представника ЄС із закордонних справ, Європейський союз діє в єдності і швидко для збереження СВПД, і оголошений 18 травня Єврокомісією запуск механізму блокування санкцій США та інші заходи підтримки угоди "є сильним підтвердженням цього зобов'язання".

Глава європейської дипломатії нагадала, що це рішення відбулося слідом за іншими кроками, вчиненими в останні дні, які підтверджують прихильність ЄС продовжувати повне і ефективне здійснення СВПД і його рішучість працювати з міжнародним співтовариством заради збереження угоди, поки Іран продовжує дотримуватися своїх зобов'язань.

Вона зазначила проведення наради міністрів закордонних справ "європейської трійки" (Німеччини, Великобританії, Франції), з главою МЗС Ірану, "щоб розглянути наслідки цього оголошення (президента США - ІФ) і домовитися про загальний комплекс напрямків дій".

Ф.Могеріні також згадала спільне з главою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером відображення 17 травня виконавчої колегії ЄС можливих заходів зі збереження угоди і захисту інтересів Європи.

"Ці заходи були представлені того ж дня лідерам ЄС в Софії, які підтвердили свою тверду прихильність СВПД як критично важливу для європейської безпеки. Тим часом були розпочаті інтенсивні експертні дискусії для прийняття практичних рішень з метою підтримки і поглиблення економічних відносин з Іраном", - заявила високий представник ЄС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА