17:55 17.05.2018

Парубій і деякі народні депутати пропонують закликати ОБСЄ дати оцінку незаконному голосуванню в Криму на виборах президента РФ

2 хв читати
Парубій і деякі народні депутати пропонують закликати ОБСЄ дати оцінку незаконному голосуванню в Криму на виборах президента РФ

У Верховній Раді України зареєстрований проект постанови із закликом до ОБСЄ дати оцінку голосуванню в окупованому Криму на виборах президента Російської Федерації в фінальному звіті Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ.

Як повідомляється на сайті українського парламенту, відповідний проект постанови (№8365) зі зверненням до діючого головування в ОБСЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ і парламентам держав-учасниць ОБСЄ щодо спостереження за виборами президента в РФ зареєстрований Раді в четвер, 17 травня.

Авторами проекту звернення виступили голова українського парламенту Андрій Парубій, його перший заступник Ірина Геращенко, а також група інших народних депутатів.

Звернення обумовлено з тим, що міжнародна місія БДІПЛ ОБСЄ задекларувала намір оприлюднити остаточний звіт по спостереженню за виборами президента РФ, які змагання проводилися 18 березня 2018 року.

Згідно з проектом постанови, Верховна Рада закликає в остаточному звіті міжнародної місії зі спостереження за виборами надати оцінку фактам незаконної організації виборчого процесу та голосування на території тимчасово окупованих Криму і Севастополя, а також дати оцінку їхньому впливу на результати голосування в цілому по Росії.

Український парламент також закликає чинне головування в ОБСЄ і БДІПЛ ОБСЄ забезпечити відповідність залишкового звіту основам об'єктивності, незалежності, неупередженості міжнародного спостереження за виборами, не допустивши тим самим дискредитації відповідних міжнародних стандартів.

Крім того, в проекті пропонується закликати БДІПЛ ОБСЄ розробити стандарти оцінки та реагування у зв'язку з викликами і загрозами міжнародним стандартам в сфері демократичних виборів.

Згідно з проектом звернення, попередні висновки міжнародної місії зі спостереження за виборами президента РФ не відображають факти проведення виборів на окупованій частині України, використання сфальсифікованих списків виборців, в які було включено 1 млн громадян України, а також у зв'язку з цим істотне спотворення результатів голосування загалом по Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА