16:57 10.05.2018

Порошенко в Аахені обговорив з лідерами європейських країн питання безпеки, економічної та культурної співпраці

2 хв читати
Порошенко в Аахені обговорив з лідерами європейських країн питання безпеки, економічної та культурної співпраці

Президент України Петро Порошенко розповів про результати його переговорів з лідерами європейських країн і президентом Європейської Ради Дональдом Туском, які відбулися в Аахені (Німеччина), повідомляє в четвер прес-служба Української держави.

Так, з президентом Євроради Глава Української держави обговорив підготовку, порядок денний, дату і кроки для проведення саміту Україна - ЄС. "Це є одним з елементів формування нового порядку денного для України", - зазначив П.Порошенко.

Президент наголосив на важливості цифрового союзу, скасування роумінгу для українців, які, скориставшись безвізовим режимом, будуть подорожувати Європейським Союзом, кібербезпеку, підвищення певних кроків у сфері безпеки.

Також П.Порошенко провів переговори з президентом Литви Далею Грибаускайте і зустрівся з прем'єр-міністром Болгарії Бойко Борисовим. Заплановано низку інших зустрічей, зокрема, переговори з членами німецького уряду. "У нас є дуже амбітна програма і економічної співпраці, і співпраці (в сфері - ІФ) безпеки, і культурно-гуманітарної співпраці", - зазначив президент України.

Глава держави зазначив, що порядок денний дуже напружений: "Знаєте, що сподобалося, - абсолютно така робоча, надихаюча оптимістична атмосфера. Думаю, що це є досягненням для тих, хто носить чорні окуляри всередині країни і намагався поширювати інформацію про те, що хтось втомився від України. Ні. Ми чітко заявляємо, що наш шлях - це європейська інтеграція, трансатлантична інтеграція ".

"До речі, ми обговорили і підготовку до проведення саміту Україна-НАТО в рамках саміту НАТО в Брюсселі. Ми погодили інші міжнародні зустрічі, де я дуже радий, що проукраїнська коаліція миру буде говорити єдиним голосом. І думки лідерів Франції та Німеччини є запорукою того, що ці кроки є ефективними", - резюмував П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА