21:05 25.04.2018

Глава МЗС Вірменії вилетів до Москви

2 хв читати
Глава МЗС Вірменії вилетів до Москви

Глава МЗС Вірменії Едвард Налбандян увечері в середу вилетів до Москви, повідомило "Інтерфаксу" джерело в політичних колах.

Тим часом, прес-секретар МЗС Вірменії Тигран Балаян заявив "Інтерфаксу", що Е.Налбандян знаходиться у відрядженні.

Напрямок візиту прес-секретар МЗС не назвав.

У середу ввечері відбулася телефонна розмова президентів РФ і Вірменії. Як повідомила прес-служба Кремля, "Володимир Путін і Армен Саркісян підкреслили, що для якнайшвидшого подолання внутрішньої кризи всім політичним силам в цій країні важливо проявляти стриманість і відповідальність, готовність до вирішення наявних проблем шляхом конструктивного діалогу суворо в конституційних рамках".

З 13 квітня в Єревані та інших містах Вірменії відбувалися цілодобові мітинги і акції протесту проти призначення екс-президента Сержа Саргсяна на пост прем'єр-міністра. На чолі протестів став опозиційний депутат Нікол Пашинян.

23 квітня С. Саргсян пішов у відставку, виконуючим обов'язки прем'єр-міністра Вірменії був призначений представник правлячої Республіканської партії Карен Карапетян. Відразу після цього Н.Пашинян висунув низку нових вимог до влади.

25 квітня планувалася його зустріч з в.о. прем'єра, однак опозиція оголосила про її скасування. Після цього К.Карапетян повідомив, що звернувся до президента з пропозицією обговорити можливість проведення позачергових парламентських виборів.

Уранці в середу Н.Пашинян заявив, що його прихильники протестуватимуть проти позачергових парламентських виборів до зміни прем'єра на "кандидата від народу". У відповідь К.Карапетян заявив, що прем'єр-міністр Вірменії може бути обраний виключно в рамках закону, тільки в парламенті.

Після провалу переговорів Н.Пашинян знову закликав прихильників вийти на вулиці. Найбільша опозиційна партія "Процвітаюча Вірменія" також закликала своїх активістів вийти на вулиці і приєднатися до акцій протесту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

57% українців вважають, що Україна скоріше або повністю є демократичною країною - КМІС

Порошенко передав ЗСУ ще 5 комплексів РЕБ "Ай-Петрі"

Держдеп США анонсував поставки нових озброєнь України найближчими тижнями

Віталій Кличко зустрівся з послами країн G7 та ЄС з нагоди Дня Європи

Нардепи з "Євросолідарності" попросили главу СБУ відреагувати на виступ "Кварталу-95", який викликав обурення у військових

У другому турі президентських виборів і на парламентських виборах у Північній Македонії перемагає опозиція

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА