10:32 08.12.2020

Степанов попросив тимчасову повірену у справах США про пріоритетне отримання вакцини від COVID-19

2 хв читати
Степанов попросив тимчасову повірену у справах США про пріоритетне отримання вакцини від COVID-19

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов звернувся до тимчасової повіреної у справах США в Україні Крістіни Квін щодо пріоритетного отримання Україною вакцини від COVID-19.

"Учора я провів розмову з тимчасовим повіреним у справах США в Україні Крістіною Квін, звернувся до неї з проханням, щоб розглянути Україну як потенційного пріоритетного кандидата на отримання вакцин за програмою використання в надзвичайних ситуаціях і боротьби з біотехнологічними катастрофами", - сказав міністр під час прес-брифінгу в Києві у вівторок.

"Раніше я проводив переговори з міністром охорони здоров'я США, і наразі офіс міністра допомагає в перемовинах щодо укладення фінальних документів на постачання відповідних вакцин. Крістіна Квін запевнила, що проведе відповідні консультації з урядом США, щоб ми якомога швидше отримали вакцину", - додав він.

Степанов зазначив, що всі три компанії, які провели всі стадії клінвипробувань вакцини, є американськими. Він також додав, що Україна провадить переговори й з іншими компаніями, які перебувають на завершальній стадії клінвипробувань.

"Минулого тижня я підписав технічні документи на отримання вакцини в рамках глобальної ініціативи COVAX. Ми маємо її отримати в першому півріччі 2021 року, розраховуємо на кінець першого - початок другого кварталу. Маємо отримати 8 млн доз", - додав міністр, зазначивши, що першими вакцину отримають пріоритетні групи.

Телеканал Fox News із посиланням на джерела раніше повідомив, що президент США Дональд Трамп у вівторок має намір підписати виконавчий указ, згідно з яким вакцину від коронавірусу COVID-19 спочатку отримають американці, і лише потім її почнуть постачати до інших країн.

"Головне - це переконатися в тому, що ми розповсюдимо вакцини серед американців до того, як почнемо їх постачання по всьому світу", - заявив телеканалу чиновник з адміністрації президента.

Він також припустив, що США почнуть забезпечувати міжнародний доступ до вакцини "наприкінці весни - на початку літа" - після того, як щеплення зроблять ті, "хто має бажання пройти вакцинацію".

Джерело зазначило, що указ пропонує МОЗ США визначити пріоритетність розповсюдження вакцини серед американців із максимально можливою швидкістю.

Крім того, в указі буде прописано рамки роботи в контексті надання міжнародного доступу до вакцини. В указі буде викладено "три основні підходи" уряду, які включають роботу з партнерами, що мають фінансові кошти для закупівлі високоефективних вакцин.

Високопоставлений представник адміністрації зазначив, що для неблагополучних у фінансовому плані країн США "залучатимуть ресурси, щоб допомогти їм закупити вакцину".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

53% відсотки опитаних українців вважають, що загроза здоров'ю від коронавірусу була перебільшена - опитування "Рейтингу"/Gallup Int.

Сучасні карети швидкої допомоги від партнерів із Німеччини доставлять на Херсонщину - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА